Senaste artiklarna

Är 2024 det nya 1984?

19 apr 2024
,

För några dagar sedan presenterade Socialdemokraterna ett nytt förslag som gick ut på att ungdomar som riskerar att värvas av kriminella gäng skulle kunna sättas under övervakning med fotboja och som jag förstod det, tvingas gå till skolan. Ungdomarna skulle utan att vara dömda, ens misstänkta för brott, sättas under samma bevakning som vuxna vilka dömts till maximalt sex månaders fängelse eller som avtjänat ett längre fängelsestraff. De som Kriminalvården anser kan avtjäna de sista sex månaderna av sitt straff med fotboja för att anpassas till ett liv utanför murarna.  Läs mer

Lycka av Svindel

18 apr 2024

Att se Svindel på Dramaten – det var mitt liv jag såg spelas upp av extremt professionella skådespelare. Och att dom dessutom tagit in allt jag sa när jag var med under repetitionerna. Jag fick vända ut och in på mig själv under några månader och jag klarade av det.  Läs mer

ANNONSER

Vårt nyhetsbrev

Prenumerera på SocialPolitiks digitala nyhetsbrev här!

ENOUGH

Donera till SocialPolitik!

I 24 år har tidningen envist skrivit om allt från barns livsvillkor och kulturens kraft till hur socialtjänst, psykiatri fungerar.

Det tänker vi fortsätta med. Vi behöver ditt stöd!

 

KÖP REKORDÅRENS SOCIONOMER

SOCIALPOLITIK NR 1 2021

Sagt om SocialPolitik:

 

"I dag lyckas få tidskrifter ge röst åt människor i ”samhällets undantag”, och samtidigt sätta in dem i sitt politiska sammanhang, så skarpt och med en sådan respekt som Socialpolitik."
Tidningen Arbetaren, dec 2021

 

"En initierad, saklig, men ändå enträgen röst i ett alltmer tystlåtet samtal om vår tids socialpolitik eller bristen därpå"

Nominerad på Faktumgalan 2015 till Årets trottoarpratare

 

"Oberoende och självständig - unik genom sin förmåga att kritiskt, uppkäftigt och konsekvent granska och debattera …"

Föreningen Sveriges socialchefer

 

“Tidskriften Socialpolitik blir man aldrig besviken på.”

– Arbetaren

 

"Bra läsning, alltihop."

Göteborgs Posten