Allt från dikter till politik

Två olika skrivargrupper träffas varje tisdag i lokalen på Malmskillnadsgatan 58 i Stockholm. Irina Bagley har varit med i den ena sedan starten och fått många av sina texter och foton publicerade. Här berättar hon vad skrivargruppen gör.  

Vi har träffats under snart ett år och vi går numera under namnet Redaktionen bland annat för att vi får, och tar uppdrag, som att skriva nyhetsbrevet åt föreningen Street.

En gång per vecka ses vi mellan 16.00 och 18.00 och det sker på tisdagar utan något uppehåll under året. Vi har lärt oss hur man skriver olika slags texter, vad de kallas och vad som kännetecknar dem och deras olika delar för att texterna ska se proffsiga ut.

De som gillar musik har möjlighet att besöka olika konserter och sedan recensera eller skriva kritik. De som vågar skriver om politik och samhällets massiva systembrister som man vardagligt stöter på.

Vi bjuder in de som jobbar som journalister för att lära oss från deras arbete. Vi bjuder in intressanta skribenter som skriver om det som ligger oss alla nära hjärtat. Vi tittar tillsammans på film och sedan diskuterar och skriver vi. 

Vi träffar politikerna och ställer frågor till dem. Vi besöker seminarier eller konferenser, deltar i radioinspelningar och öppen scen och läser våra texter eller dikter.

Vi fotograferar enligt var och ens intresse och sedan tittar vi på bilder tillsammans och diskuterar dem.

Vi samtalar ljuvligt med varandra om våra egna problem som finns hos alla i vårt samhälle.

Vi har också ordnat seminarium för en mängd skribenter från olika tidningar för att upplysa dem om vikten av att skriva om fattigdomen och hemlösheten för att bekämpa dessa problem i vårt land i enlighet med Agenda 2030 för att dessa problem aldrig ska uppstå igen.

Vill du också skriva hör av dig till Anna på [email protected]

Text: Irina Bagley
Foto: Anders Löwdin

Alejandra en av deltagarna på skrivarcirkeln.
image_pdfSkriv ut PDF!image_printSkriv ut!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

ANNONSER

Vårt nyhetsbrev

Prenumerera på SocialPolitiks digitala nyhetsbrev här!

ENOUGH

Donera till SocialPolitik!

I 24 år har tidningen envist skrivit om allt från barns livsvillkor och kulturens kraft till hur socialtjänst, psykiatri fungerar.

Det tänker vi fortsätta med. Vi behöver ditt stöd!

 

KÖP REKORDÅRENS SOCIONOMER

SOCIALPOLITIK NR 1 2021