RECENSION: Tuire och Susanna Toivanen, Gothia förlag. Det finns minst 200 000 människor i Sverige som varit utsatta för tortyr. Nästan alla har fysiska och psykiska skador och behöver vård. Många även långvarig terapi för att kunna delta i ett normalt samhällsliv. Alla behöver mötas av empatiska personer som förstår deras utsatthet och kan bidra till en trygg miljö som ger förutsättningar för de drabbade att själva bearbeta sina upplevelser.
Tidiga kontakter är väsentliga. Om behandling och stöd skall ge effekt måste en personlig relation byggas upp så att den torterade känner tillit.
Tuire Toivanen är psykiater och Susanna Toivanen arbetslivsforskare. Deras korta bok är angelägen för alla som möter tortyroffer, inte bara inom sjukvården. Redan insikten att så många av flyktingarna har drabbats av tortyr ger förutsättningar för ett bra mottagande.

Jan Molin

image_pdfSkriv ut PDF!image_printSkriv ut!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

ANNONSER

Vårt nyhetsbrev

Prenumerera på SocialPolitiks digitala nyhetsbrev här!

ENOUGH

Donera till SocialPolitik!

I 24 år har tidningen envist skrivit om allt från barns livsvillkor och kulturens kraft till hur socialtjänst, psykiatri fungerar.

Det tänker vi fortsätta med. Vi behöver ditt stöd!

 

KÖP REKORDÅRENS SOCIONOMER

SOCIALPOLITIK NR 1 2021