Still Life

 

RECENSION: Umberto Pasolini, Folkets Bio. Den kommunala boutredaren (Eddie Marsan) söker enträget och ömsint efter närstående till personer som dör ensamma. När han inte hittar några beställer han själv kista, skriver minnestalet som prästen håller och deltar som enda gäst på de bortgångnas begravningar.
Hans liv kretsar kring arbetet och han lever själv ett till synes ensamt liv. Arbetsledningen ser honom som ineffektiv, alltför noggrann och engagerad, och han blir uppsagd från en dag till en annan. Han insisterar på att få slutföra sitt pågående fall, och det sätter igång händelser som varken han eller vi som ser filmen kunnat förutse.
En vacker och tänkvärd film med mild humor. Se den!

Anna Fredriksson

image_pdfSkriv ut PDF!image_printSkriv ut!
Postad i ,

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

ANNONSER

Vårt nyhetsbrev

Prenumerera på SocialPolitiks digitala nyhetsbrev här!

ENOUGH

Donera till SocialPolitik!

I 24 år har tidningen envist skrivit om allt från barns livsvillkor och kulturens kraft till hur socialtjänst, psykiatri fungerar.

Det tänker vi fortsätta med. Vi behöver ditt stöd!

 

KÖP REKORDÅRENS SOCIONOMER

SOCIALPOLITIK NR 1 2021