ActionAid säger: Kom närmare!

Onsdagen den 16 september startar ActionAid en kampanj för att få fler svenskar att komma närmare utsatta kvinnor i fattiga länder. Det är 25 olika berättelser om kvinnor från hela världen. Samtliga berättelser är fattiga flickors och kvinnors egna skildringar av sina liv.

En gång i månaden skickar ActionAid ut den här typen av korta berättelser till sina prenumeranter. Berättelserna är autentiska och beskriver fattiga flickors och kvinnors vardag.
– Syftet med kampanjen är att fler svenskar ska få mer kunskap om fattiga flickors och kvinnors situation och styrka, genom våra e-berättelser, säger Ylva Jonsson Strömberg, generalsekreterare i ActionAid och fortsätter:
– Genom ActionAid finns flera sätt att engagera sig. Att prenumerera på e-berättelser är ett sätt att komma närmare utsatta flickor och kvinnor över hela världen. Genom ökad förståelse och kunskap skapas också engagemang och det är vad vi hoppas på i förlängningen.

Fattiga kvinnor och flickor är världens mest utsatta. Varje dag förnekas de sina rättigheter och diskriminering av kvinnor och flickor är en viktig orsak till fattigdomen i världen. Genom ActionAids e-berättelser berättar några av världens utsatta flickor och kvinnor från hela världen om sina livsöden för dig. Deras berättelser hamnar i mailboxen varannan månad. Det är helt kostnadsfritt. Kom närmare!

För mer information, bilder och lista över deltagande bloggar kontakta :
Catrin Rising, pressansvarig ActionAid, mobil: 0733-80 80 74

ActionAid är en internationell organisation som i över 35 år har bekämpat fattigdom och orättvisa. I alla projekt och kampanjer har vi alltid störst fokus på att stödja fattiga och utsatta kvinnor och flickor eftersom vi vet att jämställdhet och rättigheter är nyckeln till framgång i kampen mot fattigdom. ActionAid arbetar alltid i nära relation till de fattiga för att tillsammans med dem hitta vägar ut ur fattigdomen. Vårt arbete når idag 13 miljoner människor i 40 länder.”

image_pdfSkriv ut PDF!image_printSkriv ut!
Postad i

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

ANNONSER

Vårt nyhetsbrev

Prenumerera på SocialPolitiks digitala nyhetsbrev här!

ENOUGH

Donera till SocialPolitik!

I 24 år har tidningen envist skrivit om allt från barns livsvillkor och kulturens kraft till hur socialtjänst, psykiatri fungerar.

Det tänker vi fortsätta med. Vi behöver ditt stöd!

 

KÖP REKORDÅRENS SOCIONOMER

SOCIALPOLITIK NR 1 2021