ActionAid säger: Kom närmare!

Onsdagen den 16 september startar ActionAid en kampanj för att få fler svenskar att komma närmare utsatta kvinnor i fattiga länder. Det är 25 olika berättelser om kvinnor från hela världen. Samtliga berättelser är fattiga flickors och kvinnors egna skildringar av sina liv.

En gång i månaden skickar ActionAid ut den här typen av korta berättelser till sina prenumeranter. Berättelserna är autentiska och beskriver fattiga flickors och kvinnors vardag.
– Syftet med kampanjen är att fler svenskar ska få mer kunskap om fattiga flickors och kvinnors situation och styrka, genom våra e-berättelser, säger Ylva Jonsson Strömberg, generalsekreterare i ActionAid och fortsätter:
– Genom ActionAid finns flera sätt att engagera sig. Att prenumerera på e-berättelser är ett sätt att komma närmare utsatta flickor och kvinnor över hela världen. Genom ökad förståelse och kunskap skapas också engagemang och det är vad vi hoppas på i förlängningen.

Fattiga kvinnor och flickor är världens mest utsatta. Varje dag förnekas de sina rättigheter och diskriminering av kvinnor och flickor är en viktig orsak till fattigdomen i världen. Genom ActionAids e-berättelser berättar några av världens utsatta flickor och kvinnor från hela världen om sina livsöden för dig. Deras berättelser hamnar i mailboxen varannan månad. Det är helt kostnadsfritt. Kom närmare!

För mer information, bilder och lista över deltagande bloggar kontakta :
Catrin Rising, pressansvarig ActionAid, mobil: 0733-80 80 74

ActionAid är en internationell organisation som i över 35 år har bekämpat fattigdom och orättvisa. I alla projekt och kampanjer har vi alltid störst fokus på att stödja fattiga och utsatta kvinnor och flickor eftersom vi vet att jämställdhet och rättigheter är nyckeln till framgång i kampen mot fattigdom. ActionAid arbetar alltid i nära relation till de fattiga för att tillsammans med dem hitta vägar ut ur fattigdomen. Vårt arbete når idag 13 miljoner människor i 40 länder.”