Bättre vård till traffickingoffer

De nordiska och baltiska länderna arbetar aktivt för att stoppa människohandeln. I år startar ett nordiskt-baltiskt samarbetsprojekt för att förbättra tillgång till vård för dess offer, i Norden och hemländerna, så kallad ”safe return”.

Projektet ”Nordic-Baltic knowledge overview and action plan for removing obstacles for health care acces in sexual trafficking” finansieras av Nordiska ministerrådet. Arbetet leds från NHV och koordineras via Centre Marta i Riga. Det inleds i Göteborg i oktober. En kartläggning av hinder ska i ett fortsatt arbete leda fram till en handlingsplan. WHO, universitet och obundna organisationer (NGO), kommer att delta i ett första expertmöte.
Kontaktperson Max Petzold, NHV -46-31-69 39 70

image_pdfSkriv ut PDF!image_printSkriv ut!
Postad i

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

ANNONSER

Vårt nyhetsbrev

Prenumerera på SocialPolitiks digitala nyhetsbrev här!

ENOUGH

Donera till SocialPolitik!

I 24 år har tidningen envist skrivit om allt från barns livsvillkor och kulturens kraft till hur socialtjänst, psykiatri fungerar.

Det tänker vi fortsätta med. Vi behöver ditt stöd!

 

KÖP REKORDÅRENS SOCIONOMER

SOCIALPOLITIK NR 1 2021