Europe lika bra 41 år senare

Europe, Gröna Lund 23/5, 2024
LYCKA! 

1983, Europe vinner RockSM.

Jag växer upp i ett hem där vi har fosterbarn. Ett band har skapats av mina fosterbröder; AVE! Jag är doa och vi är grymma.

Någonstans på vägen i tävlingen Rock- SM ramlar vi bort och slutligen presenteras Europe som vinnare. De är riktigt grymma och förtjänar vinsten. Här börjar ett rockbands karriär som håller än idag.

På Gröna Lund den 23 maj 2024 och som reporter för tidningen Socialpolitik, står jag fyrtioett år senare och känslan är lika stark som den var då.

Den intensitet och styrka denna grupp har går att likna vid vad Joakim Larsson gav sej själv som artistnamn; Joey TEMPEST! (storm red:s anm). Deras musikaliska intelligens och klarhet i vad rockmusik är – den är elektrisk. En fantastisk show framförs livs levande precis som förr. Jag och alla överåriga, översminkade tanter står och fullkomligen trånar.

Musiken får oss att känna att vi lever. Som en virvelvind. Gröna Lunds åkattraktioner har inget att komma med i jämförelse. Man blev ett med folkhavet och musiken, bandet och kanske främst bandets frontfigur, Joey Tempest, för oss alla tillbaka till den där dagen när bandet slog igenom.
Lycka!

Det skulle varit jag : )
Europe – behöver ni en Doa så finns jag här.

Text och foto: Malin Nilsson

Joey Tempest på Gröna Lund Foto: Malin Nilsson
image_pdfSkriv ut PDF!image_printSkriv ut!

1 Kommentar

  1. Anna Olofsdotter den 16 jun 2024 kl 08:41

    Recension av en Recensent:

    Du är bara bäst Malin! Kristallklar recension. Du fångade dessa fyrtioett år med högt komprimerad känsla på ett par rader. Supersnyggt!
    ”Trånande översminkade tanter ❤️
    Underbart.Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

ANNONSER

Vårt nyhetsbrev

Prenumerera på SocialPolitiks digitala nyhetsbrev här!

ENOUGH

Donera till SocialPolitik!

I 24 år har tidningen envist skrivit om allt från barns livsvillkor och kulturens kraft till hur socialtjänst, psykiatri fungerar.

Det tänker vi fortsätta med. Vi behöver ditt stöd!

 

KÖP REKORDÅRENS SOCIONOMER

SOCIALPOLITIK NR 1 2021