Stöd från Allmänna arvsfonden

SocialPolitik har blivit beviljade stöd från Allmänna arvsfonden under tre år, med start januari 2023.

Vårt projekt har fått namnet Förnya det sociala reportaget och så här sammanfattar Arvsfonden vår långa ansökan i sitt beslut:

”Projektets syfte och mål är att utveckla flera forum där människor i social utsatthet (samsjuklighet) själva kan uttrycka sig och ta plats i samhällsdebatten bland annat genom en ny typ av kultursida i tidningen Socialpolitik. Vidare vill projektet få till en omvänd journalistutbildning där intervjuobjekten utbildar journalister för att starta ett samtal om hur sociala frågor och utsatta personer skildras i reportage – för att på så sätt formulera och etablera en etisk kod för sociala reportage. Föreningen har en samverkan med folkhögskolan i Jakobsberg och planerar att utveckla och genomföra en kurs om det sociala reportaget och metoderna som tas fram ska införlivas i reguljära verksamheter, på journalistutbildningar, intresseföreningar, brukarorganisationer och på redaktioner.”

image_pdfSkriv ut PDF!image_printSkriv ut!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

ANNONSER

Vårt nyhetsbrev

Prenumerera på SocialPolitiks digitala nyhetsbrev här!

ENOUGH

Donera till SocialPolitik!

I 24 år har tidningen envist skrivit om allt från barns livsvillkor och kulturens kraft till hur socialtjänst, psykiatri fungerar.

Det tänker vi fortsätta med. Vi behöver ditt stöd!

 

KÖP REKORDÅRENS SOCIONOMER

SOCIALPOLITIK NR 1 2021