Konstraster och skuggor

Skillnaden mellan Nikki Fager Myrholms verk i utställningen Istället för ögon… jämfört med dem jag såg i hennes tidigare utställning vittnar verkligen om vilken stor konstnär hon är. Den spännande konstrasten. Det tog ett tag den här gången innan jag fattade vad tavlorna betydde. Men ju mer man tittade på verken desto mer förstod man dem. Ju fler vinklar man studerade tavlorna ifrån desto fler konstraster och skuggor trädde fram. Att man som besökare fick ett litet häfte med poesi som skulle matcha tavlorna var klockrent. Vissa tavlor var enklare än andra att pussla ihop med sin dikt. 

Det finns själ i Nikkis konst. Hur hon lyckas med skuggorna är helt fantastiskt. Bland annat kan jag se spöken i hennes tavlor, men andra kan säkert se annat. Det här är konst som verkligen griper tag i mig. Jag tror inte att Nikki blir en erkänd konstnär förrän efter sin bortgång tragiskt nog. Så är det med de flesta stora konstnärer.

Text: Erik
Foto: IngelaS

Istället för ögon…
Konsthallen, Studio ABC, Vällingby
Nikki Fager Myrholm
pågår till och med 5 november 2023
Fredag – söndag kl 12-16
(i Galleri Loungen Maria Jacobsson och Anton Lind)

image_pdfSkriv ut PDF!image_printSkriv ut!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

ANNONSER

Vårt nyhetsbrev

Prenumerera på SocialPolitiks digitala nyhetsbrev här!

ENOUGH

Donera till SocialPolitik!

I 24 år har tidningen envist skrivit om allt från barns livsvillkor och kulturens kraft till hur socialtjänst, psykiatri fungerar.

Det tänker vi fortsätta med. Vi behöver ditt stöd!

 

KÖP REKORDÅRENS SOCIONOMER

SOCIALPOLITIK NR 1 2021