En miljon miljarder myror

Det finns ungefär en miljon miljarder myror på jorden. Myror kan bo precis överallt i världen. Myror kan känna dofter med fötterna. Det och mycket mer har författaren och forskaren Katja Bargum och illustratören Jenny Lucander lärt mig i barnboken Myrornas rekordbok. Under rubriker som den snabbaste myran, den listigaste myran och den konstigaste myrmaten får vi massvis med rolig rekordfakta om ett djur som i alla fall tidigare gått mig nästan obemärkt förbi, men nu är det slut på det!

Rekommenderad ålder för Myrornas rekordbok är 6 till 9 år. Boken lämpar sig väldigt väl för högläsning och såklart även för vetgiriga vuxna som vill lära sig mer om dessa små och väldigt fascinerande djur.

Linn Johansson

Myrornas rekordbok
Katja Bargum och Jenny Lucander
Förlaget

Print Friendly, PDF & Email
Postad i ,

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

ANNONSER

Vårt nyhetsbrev

Prenumerera på SocialPolitiks digitala nyhetsbrev här!

Donera till SocialPolitik!

I 24 år har tidningen envist skrivit om allt från barns livsvillkor och kulturens kraft till hur socialtjänst, psykiatri fungerar.

Det tänker vi fortsätta med. Vi behöver ditt stöd!

 

Webshop

Beställ till lösnummer av tidningen eller en bok som vi säljer.

KÖP REKORDÅRENS SOCIONOMER

SOCIALPOLITIK NR 1 2021