Populär fågelbok

Lagom till våren och alla flyttfåglars återkomst, och till glädje för alla ornitologer och fågelälskare, har den tredje omarbetade utgåvan av Fågelguiden nu kommit. Det är en utförlig bok som behandlar samtliga fågelarter som häckar eller regelbundet kan ses i Europa, norra Afrika samt stora delar av Mellersta Östern. Sammanlagt beskrivs uppemot tusen olika fågelarter på nästan 500 sidor.

Fågelguidens stora framgång har glatt upphovsmännen, och guiden finns nu utgiven på 23 språk och med en sammanlagd försäljning på över en miljon exemplar, varav 200 000 enbart i Sverige. Utgivarna ser det som ett bevis på att de har skapat en modern fälthandbok om fågelbestämning som tilltalar 2000-talets ornitologer och allmänt fågelintresserade människor.

Själv tillhör jag den senare allmänt intresserade sorten och tror att jag kommer att ha stor glädje av denna bok på landet i sommar. Där häckar det en del fåglar som jag tidigare inte kunnat lista ut vilka de är. Så snart kommer jag sitta där på bryggan och försöka artbestämma dem. Fast ibland kommer jag lösa lite korsord också.

Peter Roth


Fågelguiden, Europas och medelhavsområdets fåglar i fält
Text & kartor: Lars Svensson
Bild & bildtexter: Killian Mullarney & Dan Zetterström
Bonnier Fakta

Print Friendly, PDF & Email
Postad i ,

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

ANNONSER

Vårt nyhetsbrev

Prenumerera på SocialPolitiks digitala nyhetsbrev här!

Donera till SocialPolitik!

I 24 år har tidningen envist skrivit om allt från barns livsvillkor och kulturens kraft till hur socialtjänst, psykiatri fungerar.

Det tänker vi fortsätta med. Vi behöver ditt stöd!

 

Webshop

Beställ till lösnummer av tidningen eller en bok som vi säljer.

KÖP REKORDÅRENS SOCIONOMER

SOCIALPOLITIK NR 1 2021