Deckare som lär bli succé

Den nya skrivarduon Anders (inte att förväxla med Anders Johansson) och Måns har kommit ut med den första boken av fem, Döden går på visning, i deckarserien Morden på Österlen. Och de har gjort det med bravur!

En bokserie som likt Morden i Midsomer troligtvis kommer att bli en dundersuccè. Och den omaka polisduon bestående av den lokala utredaren Tove Esping och den mer kända kriminalkommissarien från Stockholm, Peter Vinston (inte med W) som är på tillfälligt Skånebesök, kommer säkert bli berömda filmstjärnor så småningom.

För denna pusseldeckare har allt som en sådan bör innehålla – spänning i form av mord, relationsdramatik, avundsjuka och svartsjuka, protesterande lokalbefolkning, en lokalpress med en driven journalist och sist men inte minst – ett äkta Agatha Christie-slut. För att inte tala om den långhåriga katten Pluto som hänger vid Bäckastugan.

Anders de la Motte är författare med ett förflutet som polis, och fick redan 2010 Svenska Deckarakademins Debutantpris för boken Geim, och 2015 samma akademis pris för Bästa svenska kriminalroman för sin femte bok UltiMatum.

Måns Nilsson är komiker, programledare och manusförfattare. Han har medverkat i ett stort antal radio- och tv-produktioner genom åren, och driver den populära podcasten Fråga Anders och Måns, med den andra Anders, dvs Johansson.

Peter Roth

Döden går på visning
Morden på Österlen
Anders de la Motte/Måns Nilsson
Bokförlaget Forum

image_pdfSkriv ut PDF!image_printSkriv ut!
Postad i ,

1 Kommentar

  1. […] första delen – Döden går på visning – utkom sommaren […]Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

ANNONSER

Vårt nyhetsbrev

Prenumerera på SocialPolitiks digitala nyhetsbrev här!

ENOUGH

Donera till SocialPolitik!

I 24 år har tidningen envist skrivit om allt från barns livsvillkor och kulturens kraft till hur socialtjänst, psykiatri fungerar.

Det tänker vi fortsätta med. Vi behöver ditt stöd!

 

KÖP REKORDÅRENS SOCIONOMER

SOCIALPOLITIK NR 1 2021