Nytt mord på Österlen

Lagom till sommaren kom så den andra delen – Ett fynd att dö för – i serien Morden på Österlen av Anders de la Motte & Måns Nilsson. Den här gången utspelar sig handlingen kring den stora antikmarknaden i Degeberga och kring teveinspelningen av Antikrundan på en gård i närheten.

En ökänd antikhandlare blir brutalt mördad och den omaka duon bestående av kriminalkommissarien Peter Vinston som är på besök från Stockholm, och hans kollega Tove Esping från den lokala Simrishamnspolisen kopplas återigen in på fallet. Och som vanligt så fungerar inte deras samarbete helt smärtfritt till en början.

Det framkommer att antikhandlaren redan under nattens tidiga timmar har gjort ett stort fynd: en gammal kinesisk skål. Skålen är nu försvunnen och ingen är riktigt säker på dess värde. Eller kanske är den ovärderlig? Och vem är beredd att mörda för en antik skål? Eller finns det andra skäl till att handlaren blev dödad? Ja, under arbetets gång är det mycket gammal surdeg som kommer fram bland antikhandlarna och bland lokalbefolkningen, så Peter och Tove får fullt upp.

I den här andra delen av totalt planerade fem böcker har författarna börjat hitta både sitt språk och sina personkaraktärer och handlingen är riktigt spännande med diverse oväntade turer. Precis sådär som en pusseldeckare ska vara. Så skynda och läs innan sommaren är över.

Den första delen – Döden går på visning – utkom sommaren 2021.

Peter Roth


Ett fynd att dö för
Morden på Österlen

Anders de la Motte & Måns Nilsson
Albert Bonniers förlag

image_pdfSkriv ut PDF!image_printSkriv ut!
Postad i ,

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

ANNONSER

Vårt nyhetsbrev

Prenumerera på SocialPolitiks digitala nyhetsbrev här!

ENOUGH

Donera till SocialPolitik!

I 24 år har tidningen envist skrivit om allt från barns livsvillkor och kulturens kraft till hur socialtjänst, psykiatri fungerar.

Det tänker vi fortsätta med. Vi behöver ditt stöd!

 

KÖP REKORDÅRENS SOCIONOMER

SOCIALPOLITIK NR 1 2021