Empati och populism

 

Nu har väl inget undgått bilderna på hur den store väktaren misshandlar en nioåring. Men Hanne Kjöller i DN ”är inte säker på att hon ser något övervåld”. Det måste hon vara ensam om.

Men egentligen skall vi nog inte bli förvånade. Hanne Kjöller har ofta visat denna brist på empati. Tänk till exempel på hennes försvar av åsikterna att de apatiska barnen simulerade eller tubbats av sina föräldrar. Påståenden som saknade varje grund.

De frågor vi behöver ställa är varför DN låter Hanne Kjöller hållas. Är det i själva verket så att den människosyn hon företräder är angelägen för DN? Ingår den rent av i ett mönster?

Den negativa inställningen till invandrare och flyktingar omfattas av många. Alls inte bara sverigedemokrater. Hur kunde så många köpa de falska påståendena om de apatiska barnen? Uppfattningen att invandrare kommit hit för att sko sig på den svenska välviljan är utbredd. Och att kulturvänstern hindrar att detta får debatteras.

När DN upplåter sina spalter åt Hanne Kjöller eller låter ”Benke” håna människor med vänstersympatier smeker man en reaktionär läsekrets medhårs. Det är sådant som kallas för populism.

Print Friendly, PDF & Email
Postad i

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

ANNONSER

Vårt nyhetsbrev

Prenumerera på SocialPolitiks digitala nyhetsbrev här!

Donera till SocialPolitik!

I 24 år har tidningen envist skrivit om allt från barns livsvillkor och kulturens kraft till hur socialtjänst, psykiatri fungerar.

Det tänker vi fortsätta med. Vi behöver ditt stöd!

 

Webshop

Beställ till lösnummer av tidningen eller en bok som vi säljer.

KÖP REKORDÅRENS SOCIONOMER

SOCIALPOLITIK NR 1 2021