STHLM Delete är den andra boken i en triologi där den första boken heter VIP-rummet. Här är huvudpersonerna desamma som i första boken, men vissa karaktärer får mer plats och andra mindre. Handlingen är, som alltid i Jens Lapidus böcker, mycket spännande.

Här finns Emelie och Teddy, hon: nybliven advokat på glassig byrå. Han: kåkfararen som försöker leva på rätt sida lagen som advokatbyråns fixare och specialutredare. Ett larm går och en väktare blir kallad till ett hus ute på Värmdö. Där väntar inget vanligt inbrott utan ett lik. STHLM DELETE handlar om en värld som raderar chanserna för vissa och ger andra enorma fördelar.

Författaren väver också in förklaringar till handlingen i den första boken VIP-rummet, och det ger en bättre bild av varför vissa saker inträffat. Detta känns nydanande och ger boken ett större djup. Lapidus stil är densamma som alltid, men den här boken är enligt mig bättre än VIP-rummet och kanske den bästa bok han skrivit.

Betyg: MYCKET LÄSVÄRD, men läs först ”VIP-rummet”

STHLM Delete
Jens Lapidus
Wahlström & Widstrand, 2015

image_pdfSkriv ut PDF!image_printSkriv ut!

Lämna en kommentar





Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

ANNONSER

Vårt nyhetsbrev

Prenumerera på SocialPolitiks digitala nyhetsbrev här!

ENOUGH

Donera till SocialPolitik!

I 24 år har tidningen envist skrivit om allt från barns livsvillkor och kulturens kraft till hur socialtjänst, psykiatri fungerar.

Det tänker vi fortsätta med. Vi behöver ditt stöd!

 

KÖP REKORDÅRENS SOCIONOMER

SOCIALPOLITIK NR 1 2021