F d ledare om gängkrigen

När Lilla Chicago skrevs satt Ali Khalil på den beryktade Fenix-avdelningen på Kumlaanstalten. Fenix-avdelningen är anstaltens säkerhetsavdelning och en bunker, ett fängelse i fängelset. Här sitter landets värsta brottslingar.

Ali Khalil är före detta ledare för Gårdstensalliansen/Vännerna, ett kriminellt nätverk från en av Göteborgs förorter. I Lilla Chicago berättar han om krigen mellan de olika gängen från olika förorter. Det handlar om vem som kontrollerar narkotikahandeln, om blodshämnd, heder och om hur människor blir mördade för att någon ansåg sig ha blivit kränkt av någon annan. Krigen eskalerade så kraftigt att polisen helt tappade kontrollen och lät gängen skjuta ihjäl varandra, så kallad ”självsanering”.

Lilla Chicago är väldigt bra bok som skildrar det kriminella livet i Göteborgs förorter, som det såg ut beskrivet av någon som var med och upplevde det hela med egna ögon.

Betyg: en MYCKET läsvärd bok!

Lilla Chicago
Ali Khalil, Cyril Hellman
Bokfabriken, 2021

image_pdfSkriv ut PDF!image_printSkriv ut!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

ANNONSER

Vårt nyhetsbrev

Prenumerera på SocialPolitiks digitala nyhetsbrev här!

ENOUGH

Donera till SocialPolitik!

I 24 år har tidningen envist skrivit om allt från barns livsvillkor och kulturens kraft till hur socialtjänst, psykiatri fungerar.

Det tänker vi fortsätta med. Vi behöver ditt stöd!

 

KÖP REKORDÅRENS SOCIONOMER

SOCIALPOLITIK NR 1 2021