Starkt om att våga älska

Två vuxna människor som lever sina egna liv, arbetar på samma ställe och inte vet vad den andra känner blir kära. Kärleken mellan dem växer. Båda skriver låtar och om varann men det fattar de inte först. Låtarna handlar om att våga tro på sig själv. Att våga älska. Lina Selleby och Ulf Stureson släppte samtidigt sina album Lyckan respektive VI med låter om ett liv av olycklig kärlek, KÄRLEK som hittar hem, ensamhet, döden, dödsångest.

Detta är i mitt tycke riktigt bra musik. Man hör piano, trummor och bas väldigt tydligt och samspelt. Lina Selleby hade tydligen fått nog av gitarren och ville främst spela piano och sjunga. Hon har en ljus fin röst som känns trevande, sökande. Man känner hennes längtan. Lyckan handlar om att våga tro på sig själv och att våga känna den kärlek hon funnit på äldre dagar som hon inte trodde fanns. Att släppa taget och våga bryta sig ut. Att våga börja ett nytt liv, gå sin egen väg. Ulf Sturesons VI handlar om att separera, att våga ta steget, skuldkänslor, kris, stor kärlek.

Skammen båda först kände när de bröt upp från tidigare förhållanden försvinner och Lina och Ulf får uppleva stor kärlek tillsammans. Två vilsna själar som sökt kärlek i hela livet fann den till slut i vuxen ålder. Tyvärr blev Lina svårt sjuk. Mitt i kärleken tränger döden sig på.

Väldigt starka och och fina texter. Lyssna på dessa album. Du kommer inte att ångra dig ❤️

Alexandra, sångerska Dom Fläckfria

***

Jag har nu äntligen lyssnat på Lina Selleby och Ulf Stureson. Jag säger äntligen för jag har ju verkligen missat något. Så vackert och speciellt hur de fann varann och den stora kärleken, men även plågsamt att få ta del av Linas svåra sjukdom och parets kamp.

Detta par har så mycket att bjuda på. Känsliga, sköna, ärliga, raka och härliga texter med musik som verkligen följer med och lyfter texterna. Jag gillar särskilt Linas röst och ovanliga stil. Lina och Ulf bjuder på gripande djupa texter som känns både tunga och sanna. Här blandas många svåra texter, lugnare låtar med tracks med mera drag och fart. Jag tror på dessa duktiga artister och hoppas på att få höra mer av dem.

Eva Edqvist 

Lyckan
Lina Selleby – sång, klaviatur m m
Christoffer Roth – trumpet
Emma Heimersson – trummor
Jannicke Horgen – gitarr

VI
Ulf Stureson – sång, gitarr
Manuela DeGouveia – bas, kör
Jacob Frössén – trummor, plåt
Lina Selleby – kör
Love Martinsen – klaviatur, gitarr, congas mm

image_pdfSkriv ut PDF!image_printSkriv ut!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

ANNONSER

Vårt nyhetsbrev

Prenumerera på SocialPolitiks digitala nyhetsbrev här!

ENOUGH

Donera till SocialPolitik!

I 24 år har tidningen envist skrivit om allt från barns livsvillkor och kulturens kraft till hur socialtjänst, psykiatri fungerar.

Det tänker vi fortsätta med. Vi behöver ditt stöd!

 

KÖP REKORDÅRENS SOCIONOMER

SOCIALPOLITIK NR 1 2021