Electric boys bjöd på magi

Electric Boys slog igenom med sin originella funkrock på 80- och 90-talet. Funk-o-Metal Carpet Ride, debutalbumet, sålde både i Sverige och internationellt. De är idag starkare, tightare och bättre än någonsin tycker SocialPolitiks skrivargrupp som släppte loss på spelning.

Jag var inte säker på att jag hört Electric Boys förut men kände genast igen många av låtarna. Frontmannen Conny kom ut med fjäder i hatten som Mästerkatten i stövlarna och då var det slutsnackat. Wow vilken häftig kille! Han tog över scenen och publiken, fick med sig alla och jag kunde inte låta bli att vråla ut min uppskattning. Det är ju allt man kan göra när musiken är så bra.

Från början till slut rycktes jag med. Både de nya och gamla låtarna fängslade mig. När konserten var slut ropades bandet tillbaka till scenen. Jag brukar normalt sett bli uttråkad efter ett tag under konserter men här ville jag inte att spelningen skulle ta slut. Vilket ös!

Gitarristen var duktig, hela bandet består av riktigt grymma musiker. Tyvärr lyckades jag inte fånga trumpinnarna som trummisen skickade ut till publiken som avslut. Bandet tog efter konserten emot sina fans, sålde prylar, lät alla fotografera dem och snackade med folk. Det var furstligt.

Mästerkatten Conny Bloom fick mig att tänka på en låt: ”Sexbomb”.

Alexandra, sångerska Dom Fläckfria

Alexandra och Eva

Jag hade inte hört något om Electric Boys på ganska länge och var nyfiken. Bandet består idag av sångaren och gitarristen Conny Bloom, basisten Andy Christell, gitarristen ”Slim” Martin Thomander och trummisen Jolle Atlagic. De fick igång publiken direkt, det blev en riktig jävla rockkonsert där publiken stod upp, trängdes framför scenen och sjöng med.

Det är så skönt att se och höra ett så samspelt band. Conny har en enorm scennärvaro och de andra musikerna var lika proffsiga. Bandet bjöd på sann spelglädje med lekfull, proffsig stil och mycket känsla. Konserten var en ren njutning från början till slut. Efter sista låten och efter en kraftig inropning kom bandet tillbaka och drog av några grymma låtar till.

Värt att nämna är även förbandet The Riven. Den kvinnliga sångaren gjorde ett djupt intryck på mig. Riktigt hård rock och sångerskan glänste verkligen.

Eva Edqvist

Energin var påtaglig i luften när rock ’n’ roll-fans samlades på Debaser Strand för att bevittna de legendariska Electric Boys inta scenen för en livekonsert som kommer att brännas in i fansens minnen i åratal framöver. Förväntningarna i lokalen var elektriskt laddade, och bandet gjorde ingen besviken.

Från det ögonblick lamporna slocknade och de inledande ackorden till deras första låt ekade genom lokalen, var det tydligt att Electric Boys hade kommit för att rocka huset. Conny Bloom, den karismatiska frontmannen, fångade omedelbart publikens uppmärksamhet med sin kraftfulla och själfulla sång, och hans röst har inte förlorat någon av sin råa, känslosamma kraft under åren.

Det samspelta bandet var verkligen en syn att beskåda. Gitarristen ”Slim” Martin Thomanders fingerfärdighet var inget annat än hypnotiserande, när han lekfullt växlade mellan intrikata solon och rytmiska riff som fick publiken att headbanga i takt. Rytmsessionen, bestående av basisten Andy Christell och trummisen Jolle Atlagic, utgjorde grunden för framträdandet och drev musiken framåt med en dånande groove som fick alla att röra sig.

Setlistan var en välbalanserad mix av klassiska hits och nyare material och den tillfredsställde både långvariga fans och de som upptäckte deras musik för första gången. Låtar som All Lips ’n’ Hips och Mary in the Mystery World fick publiken att sjunga med och dansa, medan spår från deras senaste album visade bandets utveckling och fortsatta kreativitet.

Ett av kvällens höjdpunkter var Electrified från debutalbumet, vilken verkligen fick hela rummet att kännas elektrifierat. Publikens energi nådde sin höjdpunkt under denna låt, bandet blev matade av den energin och gjorde framträdandet ännu mer elektrifierat.

Electric Boys scenframträdande var enastående, och deras kemi på scenen var smittande. Conny Bloom interagerade med publiken under hela showen och skapade en stark koppling med fansen. Bandets entusiasm var omisskännlig, och det var tydligt att de hade lika roligt som publiken.

Ljusshowen och visuella effekterna bidrog till den övergripande upplevelsen och skapade en fängslande bakgrund till musiken.

När kvällen närmade sig sitt slut lämnade Electric Boys scenen till öronbedövande applåder och jubel från publiken. Det var tydligt att de hade lämnat ett bestående intryck på alla som var närvarande. Den här konserten påminde oss om att rock ’n’ roll är mycket levande och Electric Boys fortsätter att vara en kraft att räkna med inom genren. Livekonserten på Debaser Strand var en natt av ren rock ’n’ roll-magi. Passion, energi och otrolig musikalitet fick publiken att vilja ha mer. För fans av genren var detta en konsert som kommer att diskuteras i åratal framöver.

Micke

Electric Boys
Debaser, Hornstulls Strand 4
Lördagen 28 oktober
Förband The Riven

image_pdfSkriv ut PDF!image_printSkriv ut!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

ANNONSER

Vårt nyhetsbrev

Prenumerera på SocialPolitiks digitala nyhetsbrev här!

ENOUGH

Donera till SocialPolitik!

I 24 år har tidningen envist skrivit om allt från barns livsvillkor och kulturens kraft till hur socialtjänst, psykiatri fungerar.

Det tänker vi fortsätta med. Vi behöver ditt stöd!

 

KÖP REKORDÅRENS SOCIONOMER

SOCIALPOLITIK NR 1 2021