Skådespelarprestation i Oppenheimer

Varför gör man en film om Oppenheimer? Kanske för att hela mänskligheten står i rädslans skugga av hans vetenskapliga innovation; atombomben. Oppenheimer var vetenskapsman men förändrade världens maktbalans mer än någon politiker eller militär någonsin kunnat drömma om.
Ångerfull? Ja, åtminstone om vi ska tro filmberättelsen om honom. Men hur bra är filmen? För många är den nog medioker eller rent av lite långdragen. För mig som är lite av en vetenskapsnörd och därtill ett fan av filmer som hanterar historiska, faktiska händelser ger jag den ändå inte mer än två och ett halv π, av fem möjliga, med tillägg för Cillian Murphy i huvudrollen, för tv-tittaren känd från serien Peaky Blinders.

Denne eminenta skådespelare gestaltar på ett nästan skrämmande sätt den introverta, neurotiska vetenskapsmannen som hånas runt om av politiker och militär, driven till ångest av sin skapelse. Skådespelarprestationen ger filmen ytterligare en π så slutbetyget blir tre och en halv π.
Filmen visas på den underbara återuppståndna salongen Fågel Blå på Skeppargatan 60 i Stockholm.

Farbror 𝝅

Oppenheimer
Manus och regi: Christopher Nolan

image_pdfSkriv ut PDF!image_printSkriv ut!
Postad i ,

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

ANNONSER

Vårt nyhetsbrev

Prenumerera på SocialPolitiks digitala nyhetsbrev här!

ENOUGH

Donera till SocialPolitik!

I 24 år har tidningen envist skrivit om allt från barns livsvillkor och kulturens kraft till hur socialtjänst, psykiatri fungerar.

Det tänker vi fortsätta med. Vi behöver ditt stöd!

 

KÖP REKORDÅRENS SOCIONOMER

SOCIALPOLITIK NR 1 2021