Tandläkaren bakom Munter tandvård: ”Vi har inte utnyttjat systemet”


Efter att Munter tandvård försatts i konkurs har ägaren John Barksenius utvandrat från Sverige till Paris där han nu arbetar som tandläkare.

Först vill han inte uttala sig om vad som hänt med Munter tandvård och varför, då konkursen inte är avslutad ännu, men när han läst vår intervju med Försäkringskassan och Tommys berättelse säger John Barksenius så här:

– Vi gick i konkurs i juni föra året. Försäkringskassan ger bilden av att vi utnyttjat tandvårdssystemet och fått en massa pengar över, men vi har gått i konkurs för att vi inte har några pengar. Vi har gjort minusresultat i fyra, fem år, förutom 2020 då vi gjorde ett litet plusresultat. Vi har inte utnyttjat tandvårdssystemet för egen vinning, jag har tagit lån och förlorat massor med pengar på det här. Jag har aldrig haft något uppsåt att utnyttja tandvårdssystemet, jag har en massa skulder som jag måste ta tag i nu.

Jag visste inte att vi var polisanmälda, jag har inte hört det, jag såg det i din text nu.

Och när det kommer till enskilda patienter är sekretessen stenhård, där kan jag inte uttala mig.

Anna Fredriksson

Läs också:
Så gjorde vi granskningen
Tommys tänder för 140 000 ramlade ut efter bara några månader
Försäkringskassan: ”Svaga och utsatta patienter utnyttjas av tandläkare”

image_pdfSkriv ut PDF!image_printSkriv ut!
Postad i ,

6 Kommentarer

  1. Helene söder den 9 apr 2024 kl 17:50

    Jag har gjort mina tänder där. Bytte ut 12st. Med mkt gott resultat. Inget att klaga på. Duktig tandläkare. Fixar allt utan smärta. Så i mina ögon mkt konstigt.



  2. Monica Fransson och Theresia Häggblom den 22 mar 2024 kl 14:26

    Jag gick och hade tillit men har såna smärtor och har inga pengar, hur kan han få vara tandläkare.
    Monika fick gå på specialistmottagning och ta ut allt som han hade satt in, totalt fick hon betala 100 000 detta e katastrof



  3. liz Griffiths den 7 dec 2023 kl 07:16

    Hej jag har blivit opererad implantat, 2 tänder, han blåste mig på 20 000 kr. Jag skulle gå på undersökningar angående mitt implantat, nu är mina tänder lösa, jag har ej pengar att gå till en ny tandläkare. Jag fick pensionspengar, de räcker inte för att gå till tandläkaren, vad ska jag göra nu ??? Han flyttar till Paris ska jag åka till Paris så att han kan laga mina tänder? Han har opererat fel eller dåligt material, vet ej vad som händer. Jag kan inte få min journal jag vet inte var jag ska få min journal. Jag måste veta vilken operation, vilket implantat John Barksenius gjorde, jag ringer alla. men myndigheterna kan inte hjälpa mig vidare.



  4. Liz Griffiths den 26 okt 2023 kl 18:11

    Hej jag har blivit opererad implantat, 2 tänder, han blåste mig på 20 000 kr jag skulle gå på undersökningar angående mitt implantat Johan Robert Barksenius, nu är mina tänder lösa,jag har ej pengar att gå till en ny tandläkare, jag fick pensionspengar räcker inte att gå till tandläkaren, vad ska jag göra nu ??? Han flyttar till Paris ska jag åka till Paris så att han kan laga mina tänder? Han har opererat fel eller dåligt material vet ej vad som händer.



  5. Sonny Berglund den 13 okt 2023 kl 05:30

    Nu fattas 68000 för att jag ska bli klar med mina tänder
    [email protected]



  6. Sonny Berglund den 13 okt 2023 kl 05:28

    Ja mej blåste dom på 65000 för att dra ut mina tänder sedan stog jag där tandlös o fick börja om med en ny kostnad på 120000
    Mvh Sonny Berglund



Lämna en kommentar





Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

ANNONSER

Vårt nyhetsbrev

Prenumerera på SocialPolitiks digitala nyhetsbrev här!

ENOUGH

Donera till SocialPolitik!

I 24 år har tidningen envist skrivit om allt från barns livsvillkor och kulturens kraft till hur socialtjänst, psykiatri fungerar.

Det tänker vi fortsätta med. Vi behöver ditt stöd!

 

KÖP REKORDÅRENS SOCIONOMER

SOCIALPOLITIK NR 1 2021