Hjärnkoll: ”Svara på vår enkät”

Det kom ett brev med en fråga om vi ville hjälpa till att sprida en enkät om Hjärnkoll, och det gör vi gärna, men passar också på att ställa några frågor till Maria Sundström, verksamhetschef på Hjärnkoll

Varför vill ni att folk ska svara på er enkät? 
– Hjärnkoll arbetar med att minska stigma och diskriminering av personer med psykisk ohälsa. Grunden i vår verksamhet är våra egenerfarna ambassadörer som föreläser på myndigheter, organisationer och arbetsplatser för att förmedla kunskap om hur det är att leva med psykisk ohälsa eller nära någon som har psykisk ohälsa. Nu vill vi bli ännu bättre på att förändra tillvaron för personer med psykisk ohälsa, och därför har vi tagit fram en enkät.

Vad tycker ni är viktigast att jobba med nu? 
– Just nu är det viktigt att förändra attityderna i samhället så att människor med psykisk ohälsa får bättre möjligheter att vara en del i samhället med tanke på arbete, utbildning och socialt liv.

Nämn ett framsteg inom området psykisk hälsa de senaste åren som ni är glada över? 
– Vi utbildar allt fler ambassadörer och vi får allt fler bokade föreläsningar på myndigheter, organisationer och arbetsplatser över hela landet. Genom möten mellan människor förändrar vi attityder och i förlängningen beteenden.

Vad händer på Hjärnkoll?
– Framöver utvecklar vi vår verksamhet och därför har vi tagit fram en enkät. Vi blir glada om alla läsare hjälper till genom att besvara frågorna. Det tar drygt fem minuter och svaren är anonyma. Här är en länk till enkäten:
https://hjarnkoll.se/hjarnkollbarometer/

Maria Sundström, Hjärnkoll Foto: Caroline Andersson
image_pdfSkriv ut PDF!image_printSkriv ut!
Postad i

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

ANNONSER

Vårt nyhetsbrev

Prenumerera på SocialPolitiks digitala nyhetsbrev här!

ENOUGH

Donera till SocialPolitik!

I 24 år har tidningen envist skrivit om allt från barns livsvillkor och kulturens kraft till hur socialtjänst, psykiatri fungerar.

Det tänker vi fortsätta med. Vi behöver ditt stöd!

 

KÖP REKORDÅRENS SOCIONOMER

SOCIALPOLITIK NR 1 2021