Glesbygd centrum för mörka hemligheter

Efter nio års uppehåll, då hon bland annat skapat den hyllade barnboksserien PAX tillsammans med Ingela Korsell och Henrik Jonsson, är nu Åsa Larsson tillbaka med spänningsromanen Fädernas Missgärningar. Detta är den sjätte och avslutande boken i serien om advokaten/åklagaren Rebecka Martinsson.

Rebecka Martinsson får här motvilligt ta sig an ett preskriberat mord, fast hon egentligen är arbetstrött och slutkörd. Och snart har hon även en ny mordutredning med internationella förgreningar på sitt bord. Spåren löper samman och leder också till att mörka hemligheter i hennes egen familjehistoria blottas.

Åsa Larsson har ett fantastiskt språk och målar upp en träffsäker miljöbeskrivning av de nordligaste delarna av Sverige. Och likt den hyllade författaren Karin Smirnoff mejslar hon fram unika människoporträtt från dess glesbygder. Det är en ren njutning att läsa denna bok. Jag vill liksom att den aldrig ska ta slut.

Peter Roth

Fädernas missgärningar
Åsa Larsson
Albert Bonniers Förlag

Fädernas missgärningar är nominerad som Årets bästa kriminalroman 2021 av Svenska Deckarakademin.
De tidigare böckerna i serien är Solstorm (2003), Det blod som spillts (2004), Svart stig (2006), Till dess din vrede upphör (2008) och Till offer åt Molok (2012). Flera av dessa har filmats och tilldelats olika priser.

Print Friendly, PDF & Email
Postad i ,

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

ANNONSER

Vårt nyhetsbrev

Prenumerera på SocialPolitiks digitala nyhetsbrev här!

Donera till SocialPolitik!

I 24 år har tidningen envist skrivit om allt från barns livsvillkor och kulturens kraft till hur socialtjänst, psykiatri fungerar.

Det tänker vi fortsätta med. Vi behöver ditt stöd!

 

Webshop

Beställ till lösnummer av tidningen eller en bok som vi säljer.

KÖP REKORDÅRENS SOCIONOMER

SOCIALPOLITIK NR 1 2021