”På helgmottagningen blir man inte drogfri”

REPLIK Vi vill tacka sektionschefen för att våra synpunkter beaktats och tas med i det framtida arbetet.

Tyvärr är vår upplevelse av helgmottagningen en helt annan än vad sektionschefen beskriver Att patientenkäterna visar att mottagningen ligger på 7-8 på en tiogradig skala finner vi ytterst osannolikt. Dessa siffror kan omöjligen gälla helgmottagningen då ingen av de vi intervjuat känner en enda person som blivit hjälpt av att behöva gå dit.

Överdödligheten hos oss som går på mottagningarna beror i många fall på att vi inte orkar mer. Man får ingen hjälp för sin ångest, blir inte sedd eller hörd. Att man bara ser de som “misslyckats” på helgmottagningen blir ett fortsatt “misslyckande” då det är omöjligt att bli stabil under rådande omständigheter där. På helgmottagningen blir man inte drogfri. Som Kalle beskrivit det i vårt första inlägg: helgmottagningen är värre än Plattan och andra mötesplatser någonsin varit.

Angående kompetent personal; vänligen var noggrannare med de läkare ni anställer. Är de lämpade att arbeta med människor, besitter de en empatisk förmåga? I de allra flesta fall måste vi tyvärr säga att bra, empatiska läkare inom beroendevården är oerhört sällsynt att stöta på.

ENOUGH! – en skrivargrupp

Vilka är vi?

Vi är de som vägrar tiga när våra vänner på beroendemottagningarna far illa. Många har dött en för tidig död. Vi har nu fattat pennan för vännerna som ber om hjälp men ingen får. Vi vill synliggöra det osynliga folket, vars röster inte hörs, vars liv inte räknas.

image_pdfSkriv ut PDF!image_printSkriv ut!
Postad i ,

2 Kommentarer

  1. […] Skrivargruppen Enough, har efter att ha läst helgmottagningens kommentarer gett en kort replik som du kan läsa här. […]  2. […] Här kan du läsa helgmottagningens kommentarer till kritiken. Och här en replik från Enough. […]Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

ANNONSER

Vårt nyhetsbrev

Prenumerera på SocialPolitiks digitala nyhetsbrev här!

ENOUGH

Donera till SocialPolitik!

I 24 år har tidningen envist skrivit om allt från barns livsvillkor och kulturens kraft till hur socialtjänst, psykiatri fungerar.

Det tänker vi fortsätta med. Vi behöver ditt stöd!

 

KÖP REKORDÅRENS SOCIONOMER

SOCIALPOLITIK NR 1 2021