Beroendeboken

Alkoholterapeuten och journalisten Helena Bengtsson har arbetat och föreläst inom fältet beroende i mer än 15 år. Hon har även en högskoleexamen i psykologi på Södertörns högskola.

I Beroendeboken sammanfattar hon sina kunskaper och erfarenheter om olika beroenden, och om hur man kan tillfriskna från dessa, på ett övertygande sätt. Förutom kemiskt beroende i form av alkoholism och narkomani, beskriver hon även olika processdroger såsom spel/internetberoende, sex/kärleksberoende, arbetsnarkomani samt medberoende. I samtliga fall får man även ta del av olika personers egna upplevelser av dessa tillstånd.

Helena Bengtsson har skrivit en viktig bok och ett diskussionsinlägg då den medikaliserade vården av personer med missbruk alltmer tagit över i Sverige. Eller som författaren själv uttrycker det:
”Vården erbjuder krisande människor ett substitut för deras drog, oavsett om det är heroin eller medberoende. Den fördelar Metadon till de utbrända heroinisterna och sömntabletter till de utbrända medberoende. Antidepressiv medicin till de nedstämda och legalt neråttjack till de uppjagande.”

Jag hoppas att många läser och lyssnar till författarens visdom.

Peter Roth

Beroendeboken
Helena Bengtsson
Blue publishing

Print Friendly, PDF & Email
Postad i ,

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

ANNONSER

Vårt nyhetsbrev

Prenumerera på SocialPolitiks digitala nyhetsbrev här!

ENOUGH

Donera till SocialPolitik!

I 24 år har tidningen envist skrivit om allt från barns livsvillkor och kulturens kraft till hur socialtjänst, psykiatri fungerar.

Det tänker vi fortsätta med. Vi behöver ditt stöd!

 

KÖP REKORDÅRENS SOCIONOMER

SOCIALPOLITIK NR 1 2021