SD har inte rubbat vår värdegrund

”Jag behöver inte göra så mycket”, säger Jimmy Åkesson, ”alla andra partier har efterhand anammat vår politik.”

Jag har retat mig på att ingen säger emot. Skribenter av olika slag verkar vara överens om att han har rätt. Men det har han ju inte.

Inget annat parti har uttalat fientlighet mot muslimer eller judar. Ingen annan har sagt att islam inte hör hemma i Sverige eller att islam är det största hotet mot västerlandet. Ingen annan har pläderat för att stoppa kvotflyktingar. Inget annat parti har hävdat att sjukvården ska prioritera svenskfödda eller ändrat inställning i frågan om fri abort. Ingen hävdar att HBTQ är sexuella avarter och att Prideparaden borde kriminaliseras. Ingen pläderar för sambeskattning och ingen har ändrat inställning till EU-medlemskap. Fientligheten mot en fri press har inte mig veterligen ökat i något parti.

Att de flesta partier står bakom en mer restriktiv invandringspolitik är baserat på de problem som uppstod i samband med de stora flyktingströmmarna för några år sedan och inte på att man skulle vara emot ett etniskt blandat samhälle.

Att Åkesson får stå oemotsagd har naturligtvis varit gynnsamt för SD.

Det är viktigt att komma ihåg, att trots låsta lägen och munhuggeri i regeringsbildningen, står majoriteten fortfarande fast vid jämställdhet, solidaritet och alla människors lika värde.

Gun-Lis Angsell

Print Friendly, PDF & Email
Postad i

1 Kommentar

  1. Tomas Forser den 27 sep 2018 kl 19:58

    Så bra att det blir sagt Gun-Lis Angsell. Det är först när detta elementära konstateras som en konstruktiv politisk debatt låter sig föras och Åkesson störas.Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

ANNONSER

Vårt nyhetsbrev

Prenumerera på SocialPolitiks digitala nyhetsbrev här!

Donera till SocialPolitik!

I 24 år har tidningen envist skrivit om allt från barns livsvillkor och kulturens kraft till hur socialtjänst, psykiatri fungerar.

Det tänker vi fortsätta med. Vi behöver ditt stöd!

 

Webshop

Beställ till lösnummer av tidningen eller en bok som vi säljer.

KÖP REKORDÅRENS SOCIONOMER

SOCIALPOLITIK NR 1 2021