Brutalt ärligt berör

I utställningen När allt förändrades av fotografen Anna Clarén får vi följa de brutalt ärliga och allra personligaste svåra upplevelserna och tankarna kring en familj som får tillökning av en liten autistisk pojke. Genom det 14 minuter långa bildspelet med fotografier ur utställningsmakarens liv, ackompanjerat av upplästa dialoger, skapas en högst gripande och självutlämnande berättelse.

Under bildspelets gång presenteras familjens karaktärer och får liv genom Lena Endrés enastående och fängslande röst. Mannen, kvinnan, den stora lilla flickan, pojken emellan och pojken i bubblan.  Här får vi följa känslorna av sorg, skräck, skuld och kärlek allt genom dokumentation av konversationer och bilder som oftast inte tar sig utanför de mest privata rummen.

När allt förändrades går att se till och med söndag den 27 maj och  är väl värd ett besök för den som söker att få en insikt och förståelse, eller bara en känsla, för de utmaningar och påfrestningar som kan uppkomma från en oförutsedd och svår situation.

Var beredd på att inte lämna rummet oberörd och med fler väckta frågor än svar.

Alexander Fredriksson

 

När allt förändrades 
Anna Clarén
Fotografiska, Stockholm
t o m 27 maj
lördag öppet till 01 och söndag till 23

När allt förändrades finns även som bok
på förlag Mats Ström.

image_pdfSkriv ut PDF!image_printSkriv ut!
Postad i ,

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

ANNONSER

Vårt nyhetsbrev

Prenumerera på SocialPolitiks digitala nyhetsbrev här!

ENOUGH

Donera till SocialPolitik!

I 24 år har tidningen envist skrivit om allt från barns livsvillkor och kulturens kraft till hur socialtjänst, psykiatri fungerar.

Det tänker vi fortsätta med. Vi behöver ditt stöd!

 

KÖP REKORDÅRENS SOCIONOMER

SOCIALPOLITIK NR 1 2021