Bättre än Socialstyrelsens ”Till dig som är gift med ett barn”

En detektivhistoria för bokslukaråldern 9-13. Om Hemliga Hawa med biblioteket i Orten som högkvarter och detektiven Mama Ramotswe som förebild. Och även om tonen är som i Lasse-Majas detektivbyrå, blir uppdragen mer lika Mama Ramotswes och mycket svårare än Hemliga Hawa hade tänkt sig. Det är hederskulturer som tvingar flickor i hennes väg och hon blir tvungen att ta vuxna till hjälp för att klara situationen.

Men det gör hon, och hur väcker frågor om s k ”kulturmöten” som gör att boken lämpar sig även för äldre med svenska som andra språk. T o m på SFI kan stycken ur boken bli starten på diskussioner om hur unga i Sveriges har rätt att välja sina egna liv. Förmodligen bättre än Socialstyrelsens indragna broschyr ”Till dig som är gift med ett barn”.

Maria Wallin

Falafelflickorna
Christina Wahldén
Rabén & Sjögren

image_pdfSkriv ut PDF!image_printSkriv ut!
Postad i ,

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

ANNONSER

Vårt nyhetsbrev

Prenumerera på SocialPolitiks digitala nyhetsbrev här!

ENOUGH

Donera till SocialPolitik!

I 24 år har tidningen envist skrivit om allt från barns livsvillkor och kulturens kraft till hur socialtjänst, psykiatri fungerar.

Det tänker vi fortsätta med. Vi behöver ditt stöd!

 

KÖP REKORDÅRENS SOCIONOMER

SOCIALPOLITIK NR 1 2021