Olika barn – men lika självklara i ny bok

RECENSION Timmy Kent och de mystiska morötterna Text: Ebba Berg Bild: Carl Flint Förlag: OLIKA

Boken tillhör en serie om barnen i Lyckeskolan, lättlästa böcker som passar barn som börjat läsa. I varje bok möter vi ett nytt barn och nu har turen kommit till Timmy. Han älskar frukt och grönsaker, så mycket att han önskar att de växte precis överallt. Men får en verkligen plantera överallt? Och vad händer om en råkar göra det?

Min sjuåring blev genast förtjust i boken; ”den är rolig och spännande!”. Timmy Kent och de mystiska morötterna ledde dessutom till ett intressant samtal om stadsodling, odling generellt, hemligheter och vad en får och inte får göra.

Att Timmy har Downs syndrom gestaltas på ett självklart sätt, precis som hans assistent. ”Det är fint att kunna erbjuda en likvärdig spegling, både åt barn med Downs syndrom och åt alla de barn som har assistent i sin vardag” säger Karin Salmson på Olika. Genom detta, och övrig mångfald i Timmys klass, lever boken väl upp till sin paroll ”ut med stereotyper – in med möjligheter!”.

Linn Johansson

Postad i ,

Inga kommentarer

  1. […] Läs recensionen av Timmy Kent och de mystiska morötterna här.  […]Lämna en kommentar

ANNONSER

Vårt nyhetsbrev

Prenumerera på SocialPolitiks digitala nyhetsbrev här!

Donera till SocialPolitik!

I 24 år har tidningen envist skrivit om allt från barns livsvillkor och kulturens kraft till hur socialtjänst, psykiatri fungerar.

Det tänker vi fortsätta med. Vi behöver ditt stöd!

 

Webshop

Beställ till lösnummer av tidningen eller en bok som vi säljer.

KÖP REKORDÅRENS SOCIONOMER

SOCIALPOLITIK NR 1 2020