Nytt nummer av SocialPolitik ute nu! – Yttersta skyddsnätet

Vårt skyddsnät har försämrats, och det sedan lång tid tillbaka. I nya numret av SocialPolitik kan du läsa om forskning som visar att de fattiga blir allt fattigare. Och om att ensamma mammor får avslag på ansökningar om försörjningsstöd oftare än andra grupper. Sociala missionen hjälper till att överklaga avslagsbeslut, för utan juridisk kunskap är det nästan lönlöst att kräva sin rätt.

LO:s ordförande Karl-Petter Thorwaldsson visionerar kring hur alla hundratusentals människor som inte har något arbete ska kunna komma in i värmen. Andreas Notheus delar med sig av sina erfarenheter av familjehemsliv, han är biologiskt barn i en familjehemsfamilj med många fostersyskon. Eva-Linn Svensson som själv varit placerad lär nu socialtjänsten hur de ska lyssna bättre på barn och ungdomar.

Vi har följt med boendestödjarna på norra Öland, gått på teater om tiggeri och mycket mer.

Hör gärna av dig med synpunkter på tidningen och idéer om vad du vill att vi ska skriva om.

image_pdfSkriv ut PDF!image_printSkriv ut!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

ANNONSER

Vårt nyhetsbrev

Prenumerera på SocialPolitiks digitala nyhetsbrev här!

ENOUGH

Donera till SocialPolitik!

I 24 år har tidningen envist skrivit om allt från barns livsvillkor och kulturens kraft till hur socialtjänst, psykiatri fungerar.

Det tänker vi fortsätta med. Vi behöver ditt stöd!

 

KÖP REKORDÅRENS SOCIONOMER

SOCIALPOLITIK NR 1 2021