Cannabis – en olycklig kärlekshistoria

 
 
[singlepic id=612 w=279 h=377 float=left] Amelie Andersson, Karavan Förlag Efter alkohol är cannabis i dag det vanligaste berusningsmedlet i Sverige. Cirka 200 000 personer använder drogen regelbundet.
I boken finns svar på en mängd frågor. Hur påverkas man, kortsiktigt och långsiktigt, av att använda cannabis? Hur kan man sluta röka cannabis? Vilken hjälp finns att få? Och hur kan man som närstående tänka och agera?
Författaren är socionom med lång erfarenhet av arbete med drogberoende ungdomar och deras familjer. Det märks, boken levandegörs genom konkreta exempel från ungdomar eller situationer som författaren själv mött i sitt yrkesliv och boken håller genomgående en klar utgångspunkt i det sociala perspektivet av droganvändning.
Amelie Andersson adresserar mig som läsare som ”du”, ett effektivt sätt att skapa intresse och engagemang boken igenom. En lättillgänglig bok att läsa både som ungdom med erfarenhet av cannabis-bruk, som anhörig, eller om du i din profession träffar ungdomar. /LJ

Print Friendly, PDF & Email

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

ANNONSER

Vårt nyhetsbrev

Prenumerera på SocialPolitiks digitala nyhetsbrev här!

Donera till SocialPolitik!

I 24 år har tidningen envist skrivit om allt från barns livsvillkor och kulturens kraft till hur socialtjänst, psykiatri fungerar.

Det tänker vi fortsätta med. Vi behöver ditt stöd!

 

Webshop

Beställ till lösnummer av tidningen eller en bok som vi säljer.

KÖP REKORDÅRENS SOCIONOMER

SOCIALPOLITIK NR 1 2021