Ökad boendetrygghet

[singlepic id=544 w=355 h=407 float=left]
Vilhelm Mayer, Mirja Thårlin, Emilia Jensen, Johan Wahlgren, AB Svensk Byggtjänst En handbok som bygger på en utredning av Urban Utveckling och Samhällsplanering AB, finansierad av regeringsuppdraget Bo bra på äldre dagar. Boken riktar sig till fastighetsägare för att öka den upplevda tryggheten för människor som bor och vistas i förortsområden.
Målgrupp för undersökningen är relativt välbeställda äldre som i första hand är rädda för ungdomar i grupp, för dålig belysning och att obehöriga kan ta sig in på fel platser. Lösningar enligt handboken är fysiska förändringar i utemiljön och att undvika att skapa problematiska samlingsplatser där ungdomar, ”alkoholister” eller hemlösa kan samlas. Vi ska skydda oss med lås, digitala titthål som kan läsa av ID-kort och fysiskt stänga ute obehöriga.
Lösningarna som ges är till stor del ytliga utan att angripa kärnan i problematiken. Det är tråkigt att läsa att samhällsplaneringen inte kommit längre än att sociala frågor ska lösa med fysiska hinder. /Helena Håkansson

Print Friendly, PDF & Email

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

ANNONSER

Vårt nyhetsbrev

Prenumerera på SocialPolitiks digitala nyhetsbrev här!

Donera till SocialPolitik!

I 24 år har tidningen envist skrivit om allt från barns livsvillkor och kulturens kraft till hur socialtjänst, psykiatri fungerar.

Det tänker vi fortsätta med. Vi behöver ditt stöd!

 

Webshop

Beställ till lösnummer av tidningen eller en bok som vi säljer.

KÖP REKORDÅRENS SOCIONOMER

SOCIALPOLITIK NR 1 2021