Någonting måste gå sönder

 

Regi Ester Martin Bergsmark, Efter en roman av Eli Levin Invigde Göteborg International Film Festival, prisades. Om Sebastian/Eli som jobbar på lager och hellre vill vara och leva som tjej. Så oerhört fint tolkad av Saga Becker. Hen möter Andreas i Sommarstockholm, ”som inte är bög”. ”Jag är inte heller bög”, svarar Sebastian/Eli – och de blir passionerat förälskade.
Ungdomarna känns helt äkta, sökandet efter identitet universellt. Det oskyldiga kontrasteras med destruktiv utlevelse i en oförutsägbar förveckling. Tungt slut, men i samma ögonblick hoppfull lätthet.
Varje bild känns ”vald”, komponerad med absolut gehör i denna Bergsmark första stora spelfilm. Jag hoppas den ses av många och inte stoppas in i facket hbtq, den är så mycket mer; bred, djup och vacker.
Guldbaggevarning. Blir spännande se hur man löser ”bästa manliga/kvinnliga huvudroll”. /MW
PS
Saga Becker FÅR guldbagge för bästa kvinnliga huvudroll 2015-01-26 – och blir historisk, som första transperson som prisbelönas i den kategorin.

Print Friendly, PDF & Email

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

ANNONSER

Vårt nyhetsbrev

Prenumerera på SocialPolitiks digitala nyhetsbrev här!

ENOUGH

Donera till SocialPolitik!

I 24 år har tidningen envist skrivit om allt från barns livsvillkor och kulturens kraft till hur socialtjänst, psykiatri fungerar.

Det tänker vi fortsätta med. Vi behöver ditt stöd!

 

KÖP REKORDÅRENS SOCIONOMER

SOCIALPOLITIK NR 1 2021