Nya uppväxtvillkor – samhälle och individ i centrum

[singlepic id=545 w=307 h=437 float=left]
Thomas Johansson, Simon Lindgren, Anette Hellman, Liber Tar ett samlat grepp om barns och ungdomars uppväxtvillkor, ”allt” finns med. Aldrig provocerande, men får oss att vilja ställa frågor, att vilja veta mer om barns och ungas situation i ett samhälle som ingen av oss som är vuxna idag har erfarenhet av att växa upp i.
Boken väcker också reflektioner. I t ex kapitlet om ”barn i förskola och fritidshem: genus och normalitet” beskrivs argument för att pojkar behöver manliga förebilder och att det därför behövs fler män i förskolan. Forskningen visar att barn lär jämlikhet genom förskollärarnas medvetenhet om jämlikhet, inte vilket kön de har. Utifrån det argumentet: behövs män för att lära pojkar jämlikhet – eller manlighet? Kanske behöver vi stanna upp, fundera och diskutera.
Utmärkt i studiecirkel för förskollärare, föräldrar, socionomer, politiker etc. Lättläst trots att den främst är avsedd för högskolan. Pedagogiskt uppbyggd med faktarutor och citat hämtade från ungdomars bloggar och fallstudier. Lyfter ungdomars verklighet sakligt och balanserat, med respekt och uppriktigt intresse. /Malin Widerlöv

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

ANNONSER

Lediga jobb

Söker du nytt jobb? Titta bland våra platsannonser och se om något passar dig.

Vårt nyhetsbrev

Prenumerera på SocialPolitiks digitala nyhetsbrev här!

Donera till SocialPolitik!

I 24 år har tidningen envist skrivit om allt från barns livsvillkor och kulturens kraft till hur socialtjänst, psykiatri fungerar.

Det tänker vi fortsätta med. Vi behöver ditt stöd!

 

SOCIALPOLITIK NR 2 2019