Backa teater vs Reality 2007–2013

[singlepic id=250 w=583 h=388 float=left]
Göteborgs stadsteater En häftig, bildrik, ordrik, infallsrik odyssé över de år som Mattias Andersson varit konstnärlig ledare för Backa teater. Göteborgs stadsteaters flerfaldigt prisbelönta och prisade barn- och ungdomsscen.
Vi tar del av föreställningarna, alltifrån Brott och straff till nu utsålda Blood on Ice. Vi inser allt gediget förarbete med fokus på ungas egna berättelser som så ofta vävs in, Backa använder ”verkligheten som källa”. Vi får brottstycken av handlingen i olika föreställningar, bilder, texter, publikreaktioner.
Vi möter människorna bakom och på scenen – och vad som driver dem. Regissören, författaren, dramaturgen Mattias Andersson, scenografen Ulla Cassius, ensemblen, som både varierat och varit stabil genom åren – som ”trotjänaren”/grundaren Maria Hedborg.
Vi möter de anställda musikerna, gästande regissörer, unga skådespelare som gör enstaka inhopp.
En lika mångfacetterad bok som Backa teater. /MW

image_pdfSkriv ut PDF!image_printSkriv ut!
Postad i , ,

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

ANNONSER

Vårt nyhetsbrev

Prenumerera på SocialPolitiks digitala nyhetsbrev här!

ENOUGH

Donera till SocialPolitik!

I 24 år har tidningen envist skrivit om allt från barns livsvillkor och kulturens kraft till hur socialtjänst, psykiatri fungerar.

Det tänker vi fortsätta med. Vi behöver ditt stöd!

 

KÖP REKORDÅRENS SOCIONOMER

SOCIALPOLITIK NR 1 2021