Retorik/berättarskola


Att kunna föra sin talan ökar möjligheterna att påverka och skapa förståelse. ”Berättandets kraft” är en kurs för dig som vill bli bättre på att göra din röst hörd i olika sammanhang, stora som små.

Vi undersöker berättandets kraft, rösten och kroppsspråket, övar oss i att hantera talängslan och skapa dramaturgi, hit­tar styrkorna i våra egna erfarenheter och lär oss olika sätt att framföra våra berättelser inför andra. Din egen unika historia är det viktigaste verktyget under kursen. Vi arbetar med att hitta styrkan i berättandet, behålla makten över berättelsen och undvika att hamna i offer- eller krigarroller.

Kursen passar både dig som vill tala inför publik och dig som vill stärkas i att föra din talan i mindre sammanhang, till exempel i möten med vården, myndigheter eller i vard­agslivet.

Kursledare: Anneli Jäderholm, brukarprofessionell föreläsare med erfarenhet av psykisk ohälsa, samt Linda Weichselbraun, journalist och handledare i erfarenhetsbaserat berättande. Båda har arbetat i Stiftelsen Gyllenkrokens projekt Inre rum där de retorik-utbildat såväl brukare som personalgrupper.

Kursen återkommer hösten 2012

i Göteborg resp. Stockholm
Intresserad?
Du kan anmäla dig här!
Önskar du mer information? Hör av dig till cirkelledare Linda Weichselbraun eller projektledare Maria Wallin, tel: 070-207 22 22

Bakom Arvsfondsprojektet SocialAktion står SocialPolitik, i samarbete med Stiftelsen Gyllenkroken, Vägenut! kooperativen, Unga Rörelsehindrade Göteborgsklubben, Familjevårdsstiftelsen och Socialarbetare För Social Aktion, SFSA i Göteborg, samt Bastagruppen, Nykvarn, Rainbow Sweden och Skyddsvärnet i Stockholm.

 

Print Friendly, PDF & Email

2 Kommentarer

  1. […] Retorikskolan Berättandets kraft ShareAtt kunna föra sin talan ökar möjligheterna att påverka och skapa förståelse. ”Berättandets kraft” är en kurs för dig som vill bli bättre på att göra din röst hörd i olika sammanhang, stora som små. Platser finns både i Göteborg och i Stockholm. Hör av dig till projektledare Maria Wallin på mobil: 070-207 22 22. Läs mer HÄR! […]  2. snabba pengar den 27 feb 2012 kl 22:37

    Berätta någonting borde alla lära sig – alla har en sak de kan, har erfarenhet av, hört eller lärt sig som den kan berätta vidare. Kan man berätta det bra så blir man lyssnad på mer.Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

ANNONSER

Vårt nyhetsbrev

Prenumerera på SocialPolitiks digitala nyhetsbrev här!

Donera till SocialPolitik!

I 24 år har tidningen envist skrivit om allt från barns livsvillkor och kulturens kraft till hur socialtjänst, psykiatri fungerar.

Det tänker vi fortsätta med. Vi behöver ditt stöd!

 

Webshop

Beställ till lösnummer av tidningen eller en bok som vi säljer.

KÖP REKORDÅRENS SOCIONOMER

SOCIALPOLITIK NR 1 2021