Retorik/berättarskola


Att kunna föra sin talan ökar möjligheterna att påverka och skapa förståelse. ”Berättandets kraft” är en kurs för dig som vill bli bättre på att göra din röst hörd i olika sammanhang, stora som små.

Vi undersöker berättandets kraft, rösten och kroppsspråket, övar oss i att hantera talängslan och skapa dramaturgi, hit­tar styrkorna i våra egna erfarenheter och lär oss olika sätt att framföra våra berättelser inför andra. Din egen unika historia är det viktigaste verktyget under kursen. Vi arbetar med att hitta styrkan i berättandet, behålla makten över berättelsen och undvika att hamna i offer- eller krigarroller.

Kursen passar både dig som vill tala inför publik och dig som vill stärkas i att föra din talan i mindre sammanhang, till exempel i möten med vården, myndigheter eller i vard­agslivet.

Kursledare: Anneli Jäderholm, brukarprofessionell föreläsare med erfarenhet av psykisk ohälsa, samt Linda Weichselbraun, journalist och handledare i erfarenhetsbaserat berättande. Båda har arbetat i Stiftelsen Gyllenkrokens projekt Inre rum där de retorik-utbildat såväl brukare som personalgrupper.

Kursen återkommer hösten 2012

i Göteborg resp. Stockholm
Intresserad?
Du kan anmäla dig här!
Önskar du mer information? Hör av dig till cirkelledare Linda Weichselbraun eller projektledare Maria Wallin, tel: 070-207 22 22

Bakom Arvsfondsprojektet SocialAktion står SocialPolitik, i samarbete med Stiftelsen Gyllenkroken, Vägenut! kooperativen, Unga Rörelsehindrade Göteborgsklubben, Familjevårdsstiftelsen och Socialarbetare För Social Aktion, SFSA i Göteborg, samt Bastagruppen, Nykvarn, Rainbow Sweden och Skyddsvärnet i Stockholm.