SocialPolitik nr 4 2011

 

SocialPolitik nr 4 2011Tror på lika värde
LEDARE Maria Wallin: Vilket ska vi sätta främst? Jämställdhet och mänskliga rättigheter eller sexistiskt förtryck av respekt för kulturella och religiösa kulturyttringar? Läs ledaren!

Heder eller människorätt?  ”Skräcken för att verka intolerant och trångsynt gör att Sverige accepterar beteenden som är ytterst intoleranta och trångsynta. Lägger sig platt inför hedersrelaterat förtryck.” Möt Soheila Fors i Karlskoga.

Helle Klein för samma kamp idag Efter 20 år i den politiska hetluften predikar hon för människovärde mot sexistiska och förminskande tendenser och strukturer.

Från andra sidan längtan  Vägen till vuxenliv blev olika för Cizzi och Jacqueline. För den ena sjukdom och en slocknad livsvilja. För den andra ett gryende konstnärskap. Den ena framför kameran. Den andra bakom. Se bilderna!

Droger mitt i byn  Oslo, den lilla huvudstaden med det stora problemet. Missbruk och missbrukare i city – ett utslag av respekt för människovärde eller dubbelmoral?

Bostad enligt LSS  Flera kommuner följer inte lagen och får böta. Alltmedan många med funktionsnedsättning får vänta, och vänta. Och vänta.

Bryter tystnaden  Rebecca Anserud möter fördomar mot psykiska funktionsnedsättningar med öppenhet. En av ambassadörerna i (H)järnkoll.

Dessutom:
Vad är kärlek? Varför förtigs sexövergrepp på pojkar? Mellanösterns första mansklinik. Spelberoende med Pokerfejs.
Och en hel del annat…

Beställ nr 4 2011 av SocialPolitik, provnummer 35 kr (1 gång): order@socialpolitik.com
Prenumerera/värva nya prenumeranter!
Beställ SocialPolitiks nyhetsbrev direkt i din mail: socialpolitik@socialpolitik.com

CSA:s hederspris 2010 till ”en fri, kritisk och självständig röst i mediebruset… den lilla människans ständiga försvarare [slår] vakt om rättsstatens grundläggande principer som integritet, likabehandling, solidaritet, trygghet… Utmärkelsen går till en betydelsefull tidskrift och en enastående insats…” (CSA Centralorganiastionen för socialt arbete)

Läs vad andra skriver om , , , , , , , , eller annat intressant.

Print Friendly, PDF & Email
Postad i

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

ANNONSER

Vårt nyhetsbrev

Prenumerera på SocialPolitiks digitala nyhetsbrev här!

Donera till SocialPolitik!

I 24 år har tidningen envist skrivit om allt från barns livsvillkor och kulturens kraft till hur socialtjänst, psykiatri fungerar.

Det tänker vi fortsätta med. Vi behöver ditt stöd!

 

Webshop

Beställ till lösnummer av tidningen eller en bok som vi säljer.

KÖP REKORDÅRENS SOCIONOMER

SOCIALPOLITIK NR 1 2021