Antikmässan: ”Syns det på mig att jag är fattig?”

I samlad trupp tog en grupp från Street minds och Bostad Först chansen att besöka antikmässan. Välorganiserat och snyggt. Men alltför efterhängsna vakter gav en känsla av utanförskap, skriver våra recensenter.

Antikmässan är en mässa för de allra rikaste, inget i prisklass ”fattig”. Massor med vackra föremål och konst – värt inträdet att se, intressant men med skyhöga priser. Till och med kaffet var en alltför tung börda för plånboken.

Jag ansträngde mig för att passa in i mängden men trots det måste det lyst fattig om mig för vakterna var inte sena med att nosa mig i baken. Lyckades undvika dem när jag sammanstrålade med resten av gänget och slapp en förnedrande behandling.

Syns det verkligen på mig att jag är fattig, jag som trodde att jag kunde tas för en i mängden? Efter vakternas uppenbara misstänksamhet kändes det bara olustigt att vara kvar.

Förutom det så var det helt ok att med besöket få se gamla saker säljas för dyra slantar, det spenderades som om pengarna skulle ha växt på träd. 

Antikmässan är egentligen inget som jag skulle besöka, nu blev jag inbjuden och förstår att det är en samlingsplats för feta plånböcker. Det var utanförskap för hela slanten, det var i alla fall det som vakterna förmedlade.

Lärorikt i många avseenden och jag är glad över att ha fått följa med.

Leo Cuellar
***

Senast jag var på Antikmässan var det för vanligt folk nu hade det blivit väldigt dyrt, eller så är det jag som inte har följt med i utvecklingen troligtvis. Men det var väldigt skönt att få drömma mig bort ett tag och det fanns ändå lite som var utställt för oss dödliga och som var till salu. Några köpte en figurin och vi hittade en brosch av silver, som är min stora hobby, och som hade initialerna ES som är initialerna hos en av Bostad Försts personal. Men den var lite dyr att överraska henne med.

I det stora vill jag rekommendera de som har ett intresse av konst, smycken, leksaker och kuriosa att gå till Antikmässan. Det var välorganiserat och snyggt men jag vill rekommendera besökare från socialtjänsten med flera att gå i samlad trupp då väktarna på Stockholmsmässan är väldigt testosteronstinna och sökte konfrontation.

Mats Rydell

Foto: Angelica Liljenrot

Antikmässan
Älvsjömässan Stockholm
Lördag 9 mars, kl. 10:00-18:00
Söndag 10 mars, kl. 10:00-17:00

Exempel på priser:
Vuxen 1-dagsbiljett: 250 kr, köpt på plats
Gruppbiljett (minst 5 pers), 1-dagsbiljett: 185 kr – köps online

Kokt korv utanför mässan 30:-

Kommentar från Stockholmsmässan:
Från SocialPolitik hörde vi av oss till mässans presstjänst och bad att få en kommentar till väktarnas bemötande från väktarnas chef.
Med hänvisning till att personerna det handlade om var ackrediterade som press så fick presstjänsten tillbaka uppgiften att svara oss från besökarserviceenheten och vaktbolaget.
Det blev en ursäkt och två gratisbiljetter till valfri mässa.
MEN när det tre veckor senare var dags att besöka Trädgårdsmässan hände samma sak, fast ännu mer påträngande och obehagligt när en grupp från Bostad Först besökte mässan tillsammans.
Nu kommer vi att be att få ett möte med ansvariga för besöksservice och vaktbolaget.


image_pdfSkriv ut PDF!image_printSkriv ut!

1 Kommentar

  1. Mia Nyqvist den 22 mar 2024 kl 15:45

    Det blir bara större och större avstånd mellan människor som lever i utanförskap och övriga personer i samhället! Mkt tråkigt. Jag har noterat är att väktare mer och mer ger sig på just personer som lever i utanförskap. Varför har det blivit så? Tyvärr har de fått mer ”makt” idag, vilket är farligt! Det är bara en tidsfråga innan de ”råkar” ta livet av en människa!Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

ANNONSER

Vårt nyhetsbrev

Prenumerera på SocialPolitiks digitala nyhetsbrev här!

ENOUGH

Donera till SocialPolitik!

I 24 år har tidningen envist skrivit om allt från barns livsvillkor och kulturens kraft till hur socialtjänst, psykiatri fungerar.

Det tänker vi fortsätta med. Vi behöver ditt stöd!

 

KÖP REKORDÅRENS SOCIONOMER

SOCIALPOLITIK NR 1 2021