Fantastiska och galna målvakter

Är man fotbollsintresserad och dessutom före detta målvakt som jag är Galna målvakter – en kärleksförklaring till Skorpionen, Ravelli, Påven o Co av Petter Karlsson den roligaste bok som någonsin skrivits. Och även om man bara är måttligt intresserad av fotboll torde denna bok om historiens galnaste, modigaste, mest älskade, mest hatade och i några fall tjockaste målvakter locka fram riktiga skrattanfall.

Trots att jag själv befinner mig i en något prekär situation, häktad och dömd till två och ett halvt års fängelse, har jag aldrig skrattat lika mycket som när jag läste denna bok. ”Plitarna” på häktet måste trott att jag förlorat förståndet när rungande skrattsalvor, som hördes långt utanför min cell, avlöste varandra.

Boken avslutas med den modigaste målvakten som någonsin stått på en fotbollsplan, en ukrainsk målvakt som med några av sina tidigare lagkamrater spelar mot Luftwaffes fotbollslag under andra världskriget, förnedrar tyskarna trots att en dödsdom väntar de ukrainska spelarna om de vinner. Även om det är sorgligt och allvarsamt skrattar man när man läser om hur bortgjorda tyskarna blev, beskrivningen av matcherna är antagligen det bästa jag läst.

Leve Ukraina!

Betyg: Mycket läsvärd +++++

Galna målvakter – en kärleksförklaring till Skorpionen, Ravelli, Påven o Co

Petter Karlsson
Förord av Glenn Hysén
Ekerlids förlag

image_pdfSkriv ut PDF!image_printSkriv ut!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

ANNONSER

Vårt nyhetsbrev

Prenumerera på SocialPolitiks digitala nyhetsbrev här!

ENOUGH

Donera till SocialPolitik!

I 24 år har tidningen envist skrivit om allt från barns livsvillkor och kulturens kraft till hur socialtjänst, psykiatri fungerar.

Det tänker vi fortsätta med. Vi behöver ditt stöd!

 

KÖP REKORDÅRENS SOCIONOMER

SOCIALPOLITIK NR 1 2021