Röst som skapar längtan

SocialPolitiks musikrecensenter Alexandra, sångerska i Dom Fläckfria och Eva Edqvist har lyssnat till den nysläppta låten Skuggor av oss, där Alice Boman gäster Dolce på deras album Ett liv, om vägval och brytpunkter i livet

”Musiken är en häftig, annorlunda indierock. Skuggor av oss, ger mig känslan av att det förflutna kommer ikapp nutiden. Dåtid knyts ihop med nutid. Jag får en känsla av att jaga mitt inre jag, att lysa upp min egen dimma. Jag fylls av både längtan och saknad. Alice Boman har en fin, känslig röst. Musiken ger mig känslan av ett sökande, skapar en längtan inom mig. Undrar om sångerskan bär på en själslig sorg, att hon genom musiken syr ihop bitarna. Musikstilen är egentligen lite lugn för min smak, men Alice vackra röst och känslan i musiken grep verkligen tag i mig.

Alexandra

* **
”Sångerskan Alice Boman fångade mitt hjärta direkt när jag lyssnade på henne för första gången i låten Skuggor av oss. Vilken underbar röst! Jag blev fullständigt trollbunden. Alice röst gav mig rysningar från topp till tå. Musikerna följde, riktigt häftig musik. Man kan tro att bandet alltid spelat ihop då de var så samspelta. Svårt att förstå att detta skulle vara en ny uppsättning musiker. Ett suveränt samarbete. För Guds skull fortsätt spela tillsammans! Jag ser verkligen fram mot att få uppleva detta band live.

Eva

Turnédatum:
23/2 Köpenhamn, Vega
24/2 Malmö, Babel
1/3 Linköping, Platens
2/3 Växjö, Kafé De Luxe
15/3 Umeå, Väven
22/3 Stockholm, Slaktkyrkan
23/3 Göteborg, Pustervik

Dolce består av Anna Levander och Leopold Nilsson och debuterade 2014 med EP:n Gröna höjde., första albumet Av liv och grönska kom 2017.
image_pdfSkriv ut PDF!image_printSkriv ut!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

ANNONSER

Vårt nyhetsbrev

Prenumerera på SocialPolitiks digitala nyhetsbrev här!

ENOUGH

Donera till SocialPolitik!

I 24 år har tidningen envist skrivit om allt från barns livsvillkor och kulturens kraft till hur socialtjänst, psykiatri fungerar.

Det tänker vi fortsätta med. Vi behöver ditt stöd!

 

KÖP REKORDÅRENS SOCIONOMER

SOCIALPOLITIK NR 1 2021