Unik haute couture

Fredrik Robertsson är en av ytterst få män i världen som måttbeställer handsydda kreationer från haute couture-husen i Paris. I utställningen Klänningen gör mannen på Liljevalchs visades ett fyrtiotal av hans mest spektakulära plagg från tongivande modehus.

Jag slogs av beundran över hur Fredrik Robertsson som man kan ta plats i det kvinnodominerade mytomspunna sällskapet som haute couture är. Jag gick runt och tittade på dessa vackra, unika kläder som de flesta av oss knappt vågar drömma om att unna oss.

Personligen har jag sedan barnsben haft en förälskelse i jeans i alla dess olika varianter från jackor, kjolar, byxor och stövlar till väskor. Erkänner att likt ett barn som på julafton ser på högen med julklappar under granen blev jag stående med tindrande ögon inför de otroligt sagolika jeanskjolarna med släp och tillhörande jackor. Vilken njutning.

O, vad jag önskar att jag en dag om så bara för ett ögonblick kunde få bära de jeanskreationer jag såg i denna utställning. Fantastiska kläder!

Klänningen gör mannen
Utställning om haute couture

Liljevalchs, Stockholm
t o m 11 februari 2024

Fredrik Robertsson på Hotel Ritz i Paris omgiven av couture 2022. Foto: Ea Czyz

image_pdfSkriv ut PDF!image_printSkriv ut!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

ANNONSER

Vårt nyhetsbrev

Prenumerera på SocialPolitiks digitala nyhetsbrev här!

ENOUGH

Donera till SocialPolitik!

I 24 år har tidningen envist skrivit om allt från barns livsvillkor och kulturens kraft till hur socialtjänst, psykiatri fungerar.

Det tänker vi fortsätta med. Vi behöver ditt stöd!

 

KÖP REKORDÅRENS SOCIONOMER

SOCIALPOLITIK NR 1 2021