Bra drag på Fasching

Fasching, i Stockholms city, har sedan år 1977 växt till att bli Skandinaviens största arrangör av jazz. Till klubben kommer ännu okända talanger och välkända musiker. SocialPolitiks Vera och Eva har lyssnat på fusionsjazz med Beat Funktion.

Fasching är improvisationsmusikens högsäte. Du behöver inte tycka om fusionsjazz, som är en blandning av olika stilar, för att uppskatta den goda stämningen. För 150 kr får du en upplevelse du bär med dig länge. Det är svårt att inte ryckas med. För den oinvigde skulle jag varmt rekommendera ett besök på Fasching för att överhuvudtaget greppa det unika i denna genre. När vi besöker klubben spelar Beat Funktion, ett svenskt jazzband.

Jag tycker om när man som lyssnare både ser, hör och känner att bandets dynamik har vänskapsådror som går djupt. Jag har svårt att inte rosa ett sådant band. 

Men ! Det finns ett litet men. Jag förstår inte varför man har elgitarr i jazzmusik?

Jag behöver inte förstå det. Då det trots allt heter improvisationskonst eller fusionsjazz går det också bra.

Vera

Beat Funktion var mycket samspelta och det var bra drag. Keyboardisten hade skrivit de flesta låtarna men de spelade även en låt trummisen skrivit. Bandet har släppt flera album tidigare men är nu aktuella med en ny skiva, Skyward.

Den som jag tyckte utmärkte sig mest var den suveräna trumpetaren. Han lyckades få fram otroligt häftiga ljud ur sitt instrument. Här fick jag verkligen lära mig något nytt; vilka häftiga solon! När tenorsaxen och trumpetaren lirade tillsammans var det riktigt, riktigt bra. Jag har omvärderat jazz efter att ha upplevt denna spelning.

Eva E som också tog bilden

Medlemmar i Beat Funktion:
Karl Olandersson, trumpet
Olle Thunström, tenorsax
Johan Öijen, elgitarr
Daniel Lantz, keyboard
Pal Johnson, elbas
Jon Eriksson, trummor
Ola Bothzén, percussion


image_pdfSkriv ut PDF!image_printSkriv ut!
Postad i ,

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

ANNONSER

Vårt nyhetsbrev

Prenumerera på SocialPolitiks digitala nyhetsbrev här!

ENOUGH

Donera till SocialPolitik!

I 24 år har tidningen envist skrivit om allt från barns livsvillkor och kulturens kraft till hur socialtjänst, psykiatri fungerar.

Det tänker vi fortsätta med. Vi behöver ditt stöd!

 

KÖP REKORDÅRENS SOCIONOMER

SOCIALPOLITIK NR 1 2021