Grisham om vanvård på äldreboende

När orkanen Leo oväntat slår till mot den lilla ön utanför Miamis kust blir förödelsen ganska stor och man hittar ett tiotal dödsoffer. En av de välkända författarna från den lokala litterära kretsen hittas död utanför sitt hus med en avfallen trädgren mot sitt huvud. Men det som till en början ser ut som en olyckshändelse visar sig ganska snart vara ett mord.

Vindarna på Camino Island och författaren John Grisham kommer nog aldrig att vinna något Nobelpris. Men efter att ha skrivit ett trettiotal romaner har ändå Grisham en trogen läsekrets och han vet hur man skriver en berättelse som innehåller en intrig och intressanta människor, som gör att jag ändå rycks med i historien och vill läsa den till slutet, för att få vara med om upplösningen. Boken är också så där lagom lättläst för att avnjutas på semestern när man bara vill koppla av.

Det som gör denna bok extra intressant är att i sökandet efter mördaren leder spåren så småningom till ett företag i välfärdsbranschen. Ett företag som vanvårdar äldre klienter på sina boenden för att få ut så mycket pengar så möjligt. Ett ämne som tyvärr är ack så aktuellt i Sverige och ett problem som jag inte riktigt visste att det även förekom i USA. Men vinstdrivande vårdföretag som lever på skattebetalarnas pengar är tydligen ett globalt problem. Det hedrar författaren att han tar upp detta ämne.

John Grisham är i grunden advokat och det märks att han har en hel del sakkunskap inom det juridiska området. Böckerna som han slog igen med, Firman och Juryn, utspelar sig inom just den sfären.

Peter Roth

Vindarna på Camino Island
John Grisham
Albert Bonniers

image_pdfSkriv ut PDF!image_printSkriv ut!
Postad i ,

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

ANNONSER

Vårt nyhetsbrev

Prenumerera på SocialPolitiks digitala nyhetsbrev här!

ENOUGH

Donera till SocialPolitik!

I 24 år har tidningen envist skrivit om allt från barns livsvillkor och kulturens kraft till hur socialtjänst, psykiatri fungerar.

Det tänker vi fortsätta med. Vi behöver ditt stöd!

 

KÖP REKORDÅRENS SOCIONOMER

SOCIALPOLITIK NR 1 2021