Rolig och rapp dagbok

Visste ni att man kan gifta sig med sig själv? Så inleder huvudpersonen i Lycka är för losers, 16-åriga Phoebe, sin dagbok den 1 januari. Hon har precis blivit av med sin bästa vän Polly som blivit kär och Phoebe lovar sig själv att hon aldrig ska bli kär.

Som att det inte räcker bestämmer sig Phoebes mamma för att återigen åka ut på ett rädda världen-uppdrag och Phoebe får bo hos mammas bästa kompis Kate. Det trivs hon rätt bra med, samtidigt som hon saknar sin mamma väldigt mycket – men det har hon bitvis svårt att medge.

En vändning i Phoebes tillvaro kommer när hon börjar jobba extra i Kates välgörenhetsbutik, där hon träffar Alex och Emma och blir vän med dem. Och kanske är det mer hon känner för Emma? Inte bra, tycker Phoebe, för hon har ju bestämt sig för att inte bli kär!  
 
Det är ruskigt roligt att hänga med Phoebe
. Hon är rapp, smart och har ganska så mycket hybris. Samtidigt missar hon ganska ofta att läsa mellan raderna. Det gör att hon missförstår en del händelser och sätter sig i knepiga situationer så att man som läsare känner ”men nej Phoebe, vad GÖR du?”.

Men man slutar aldrig att heja på henne. Att boken är skriven som en dagbok passar perfekt för att få fram alla svängningar, som sker både inuti Phoebe och utanför henne.  

Ida Ömalm Ronvall


Lycka är för losers
Wibke Brueggemann
Natur & Kultur

Postad i ,

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

ANNONSER

Vårt nyhetsbrev

Prenumerera på SocialPolitiks digitala nyhetsbrev här!

Donera till SocialPolitik!

I 24 år har tidningen envist skrivit om allt från barns livsvillkor och kulturens kraft till hur socialtjänst, psykiatri fungerar.

Det tänker vi fortsätta med. Vi behöver ditt stöd!

 

Webshop

Beställ till lösnummer av tidningen eller en bok som vi säljer.

KÖP REKORDÅRENS SOCIONOMER

SOCIALPOLITIK NR 2 2020