Drabbande kvinnohistoria

Ann Rosman debuterade 2009 med deckaren Fyrmästarens dotter. Därefter har hon utkommit med ytterligare fem böcker i serien om polisen Karin Adler. I denna, hennes sjunde i serien, finns det två parallellhandlingar som bägge utspelar sig i Marstrand.

1867 totalförstördes flera kvarter i Marstrand av en våldsam brand. Femton år tidigare hade Johanna kommit som ung piga till staden för att arbeta hos en ogift guldsmed. Efter några månader visar det sig att Johanna är gravid. Hon vill inte tala om vem fadern är.

Johanna föder sitt barn och det får växa upp tillsammans med hennes familj. När branden härjar är hon tillbaka till Marstrand och har skaffat både man och flera barn. Hennes familj är en av de som drabbats allra värst av den fruktansvärda branden. Men är den verkligen en olyckshändelse, som alla tror?

Denna sorgliga och sanna historia drabbar mig hårt. Ann Rosman beskriver väldigt väl och känslomässigt hur det skulle kunna vara att växa upp som fattig piga i mitten av 1800-talet.

Den andra historien kretsar kring den mammalediga polisen Karin och hur hon till slut dras in i ett fall kring en dödlig olycka på den båt som hennes före detta kille är kapten på. Men är det verkligen en arbetsplatsolycka?

I denna välskrivna bok får du två kriminalhistorier till priset av en!

Peter Roth

Marvatten
Ann Rosman
Albert Bonniers Förlag

image_pdfSkriv ut PDF!image_printSkriv ut!
Postad i ,

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

ANNONSER

Vårt nyhetsbrev

Prenumerera på SocialPolitiks digitala nyhetsbrev här!

ENOUGH

Donera till SocialPolitik!

I 24 år har tidningen envist skrivit om allt från barns livsvillkor och kulturens kraft till hur socialtjänst, psykiatri fungerar.

Det tänker vi fortsätta med. Vi behöver ditt stöd!

 

KÖP REKORDÅRENS SOCIONOMER

SOCIALPOLITIK NR 1 2021