Inget för ensamvandrare

För ett tag sedan gick jag med i Facebookgruppen Ensamvandring. Den är för personer som finner tjusning i att med minimal packning gå rakt ut i skogen på egen hand och slå läger där de känner för det. Kort sagt, att vandra och sova ensam ute i skog och mark, när det blir svart som i en säck.

För min del har det ännu inte blivit av, men det finns i pipeline… det är bara det att… Nyligen skrevs ett inlägg i gruppen där personen försökte förklara sina dubbla känslor inför att vandra ut i skogen och sova där själv. Den längtade, men vågade inte och hade uppenbara problem att få andra gruppmedlemmar att förstå varför.

Risken att stöta på en våldtäktsman eller annan dåre långt ut i skogen är närmast obefintlig, den är större inne i stan. Skogens vilda djur är vanligtvis skygga och håller sig därför långt borta. Att råka ut för en olycka eller att bli sjuk kan avhjälpas med hjälp av en gps och att hålla anhöriga informerade om var man har tänkt att gå. Så vad finns det att vara rädd för? Kommentatorerna förstod inte. Det är ju själva tjusningen med ensamvandring att vara själv.

Kanske borde de titta på filmen The Wretched. Det är sånt som skrämmer den som tvekar att ge sig ut och tillbringa nätter i skogen. Det okända.

The Wretched handlar om en strulig tonårspojke som efter föräldrarnas skilsmässa får bo hos sin pappa långt från stan. Snart börjar det hända konstiga saker i den omgivande skogen och i grannens hus, när en skogshäxa ger sig till känna.

The Wretched innehåller allt det du kan önska dig av en klassisk skräckfilm. En ung flicka som ensam går in i ett stort hus och hör ljud från källaren. Blod och äckel. Skarp gräns mellan ljus och mörker. Tveksamheter kring vem som är drabbad, vem som går att lita på. Orimligheter som i slutet spårar ur. Precis som det ska vara i genren.

Men är du en ensamvandrare som drömmer om en natt bland skogens alla ljud så kanske du ska välja något annat.

Hans Karlsson

The Wretched
Genre: skräck
Regi och manus: Brett Pierce och Drew T. Pierce

image_pdfSkriv ut PDF!image_printSkriv ut!
Postad i ,

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

ANNONSER

Vårt nyhetsbrev

Prenumerera på SocialPolitiks digitala nyhetsbrev här!

ENOUGH

Donera till SocialPolitik!

I 24 år har tidningen envist skrivit om allt från barns livsvillkor och kulturens kraft till hur socialtjänst, psykiatri fungerar.

Det tänker vi fortsätta med. Vi behöver ditt stöd!

 

KÖP REKORDÅRENS SOCIONOMER

SOCIALPOLITIK NR 1 2021