Mänskliga psyket skrämmer

Abby blev lämnad av först sin pappa och sedan sin mamma när hon var liten, och växte därefter upp med sin faster i ett ruckel långt ute på landsbygden. Abby har sedan dess en återkommande mardröm i vilken benknotor skymtar i gräset.

Allt detta försöker hon dölja för sin blivande make. Dagen efter deras bröllop råkar dock Ally ut för en allvarlig trafikolycka. Hon hamnar på sjukhus där hon under en tid svävar mellan liv och död. Hennes man Willem försöker förstå vad som här hänt och ledtråd läggs till ledtråd och handlingen närmar sig långsamt den skakande sanningen om Abbys förflutna.

I denna sin fyrtioförsta roman har Joyce Carol Oates skapat en spännande men också mycket otäck bok. Ibland är den rent plågsamt att läsa. Författaren visar verkligen upp sin omtalade förmåga att borra i det mänskliga psyket.

Peter Roth

Jagad – en spänningsroman
Joyce Carol Oates
Albert Bonniers förlag

Print Friendly, PDF & Email
Postad i ,

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

ANNONSER

Vårt nyhetsbrev

Prenumerera på SocialPolitiks digitala nyhetsbrev här!

ENOUGH

Donera till SocialPolitik!

I 24 år har tidningen envist skrivit om allt från barns livsvillkor och kulturens kraft till hur socialtjänst, psykiatri fungerar.

Det tänker vi fortsätta med. Vi behöver ditt stöd!

 

KÖP REKORDÅRENS SOCIONOMER

SOCIALPOLITIK NR 1 2021