Spännande läsnjutning

Handlingen utspelar sig I Brighton, Storbritannien och året är 1959. Scenen är underhållningsbranschen ute på pirerna i sommarstaden. Entertainern och konferencieren Jack har sagt till sin gamla lumparkompis trollkarlen Ronnie, att han borde skaffa sig en assistent. Då kommer han få en plats i showen. Efter att ha satt in en annons får Ronnie tag på Evie. Tillsammans bildar de två duon ”Pablo och Eve” och de gör succé. Så stor succé att de i slutet av sommaren står högst på affischerna och har förvandlats till ”Den store Pablo och Eve”. Men vad händer sen? De båda har ju beslutat att de ska gifta sig i september när säsongen är över.

Kring denna något banala historia har författaren skapat en underbar kortroman som passar bra att läsa i ett sträck, från början till slut. Under läsningens gång får vi lära känna huvudpersonerna, kanske framförallt Ronnie, och bådas utveckling från barndomen fram till nu. Swift skriver poetiskt och varje sida är en njutning att läsa. Dessutom är historien spännande, och det är inte förrän på de sista sidorna som påsen knyts ihop och vi får reda på vad som egentligen har hänt.

Graham Swift är född 1949 och är en av Englands mest hyllade nu levande författare. Flera av hans böcker har blivit filmatiserade. Han har även erhållit flera priser och utmärkelser. 1996 fick han Bookerpriset för romanen Sista beställningen. 2016 gav han ut Mödrarnas söndag – även den en kortroman – som blev en stor framgång i Sverige. Både bland läsare och kritiker.

Peter Roth

Här är vi
Graham Swift
Albert Bonniers förlag

image_pdfSkriv ut PDF!image_printSkriv ut!
Postad i ,

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

ANNONSER

Vårt nyhetsbrev

Prenumerera på SocialPolitiks digitala nyhetsbrev här!

ENOUGH

Donera till SocialPolitik!

I 24 år har tidningen envist skrivit om allt från barns livsvillkor och kulturens kraft till hur socialtjänst, psykiatri fungerar.

Det tänker vi fortsätta med. Vi behöver ditt stöd!

 

KÖP REKORDÅRENS SOCIONOMER

SOCIALPOLITIK NR 1 2021