Bilderna gör odöda levande

Från författaren av Nordiska väsen och Nordiska gudar, Johan Egerkrans, kommer en ny bok inom samma genre om mytiska varelser. Denna gång går vi utanför landets gränser för att söka upp historierna och varelserna som satt skräck i all värdens befolkning i århundraden.

De odöda har samma mycket häftiga och levande illustrationer som de tidigare böckerna.

Förutom berättelserna om varelserna kan vi läsa om de för oss idag kanske lite märkliga saker som gjordes i samband med begravningar för att inte i ett senare skede få de dödas vrede riktad mot sig. Bland dessa metoder nämns fastspikande, punktera huden med en tagg, binda fast fötterna eller begrava personer med huvudet riktat ner mot jorden. Allt för att hålla dem kvar i graven.

Illustrationerna är den största behållningen. Det betyder dock inte att historierna  inte är värda att läsa, trots att språket ibland blir lite repetitivt. Det finns nog med variation bland varelserna för att hitta just den spökhistoria som tilltalar din fantasi mest!

Alexander Fredriksson

De odöda
Johan Egerkrans
B. Wahlströms förlag

Print Friendly, PDF & Email

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

ANNONSER

Vårt nyhetsbrev

Prenumerera på SocialPolitiks digitala nyhetsbrev här!

ENOUGH

Donera till SocialPolitik!

I 24 år har tidningen envist skrivit om allt från barns livsvillkor och kulturens kraft till hur socialtjänst, psykiatri fungerar.

Det tänker vi fortsätta med. Vi behöver ditt stöd!

 

KÖP REKORDÅRENS SOCIONOMER

SOCIALPOLITIK NR 1 2021